kibbanner
  • Dolar
    32,5002
  • Euro
    34,5712
  • Altın
    2.477,290
  • Bist-100
    9.552,000
   
19/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Randevu Krizi Ankara ziyareti ile Sona Erdi 

Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın davetiyle ilk resmi yurtdışı ziyaret için Ankara'da

7.03.2018 - 10:05
Randevu Krizi Ankara ziyareti ile Sona Erdi

 Kamuoyunda Çeşitli Söylentilere yol açan  Kendilerine randevu verilmediği şeklinde bazı KKTC gazetelerin'de  haberlerin yer aldığı  yeni hükümet yetkililerinin ilk resmi  Ankara Ziyareti  gerçekleşti

 Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım’ın davetiyle ilk resmi yurtdışı ziyaret için Ankaraya geldi
 Başbakanı ve Başbakan Yardımcısı   önce Anıtkabir’i ziyaret edecek, ardından da Çankaya Köşkü’nde TC Başbakanı Binali Yıldırım ile bir araya gelecek.
Erhürman ve Özersay, Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile de görüşecek.
 Başbakan ve Başbakan Yardımcısı’ Ankara Seyahatine Ercan Havalimanı’ndan Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler ile bazı bürokratlar uğurladı.
Seyahat konusunda Ercan Havalimanı’nda gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Tufan Erhürman, KKTC hükümetinin güvenoyu alması sonrası teamüller gereği ilk resmi yurt dışı ziyartini yapmak üzere TC Başbakanı Binali Yıldırım’dan randevu istediklerini anımsatarak, TC’nin çok yoğun ve sıkıntılı bir dönemden geçtiği için kısa sürede randevunun verilmesinin mümkün olamadığını kaydetti.
Hükümetin kuruluşundan bu yana söyledikleri gibi her zaman TC ile iyi ilişkilerin yaşamsal önemde olduğunu dile getirdiklerini belirten Erhürman, “Bu ziyarette sayın Binali Yıldırım ile görüşeceğiz ve ilişkilerin daha da gelişerek daha da iyi bir şekilde devamı için elimizden gelen çabayı karşılıklı olarak göstereceğimiz bir kez daha teyit edeceğiz” dedi.
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile de bir araya geleceklerini kaydeden Başbakan, başka TC yetkilileri ile de görüşmenin söz konusu olabileceğini söyledi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan   Başbakan Tufan Erhürman, ziyaretin esas amacının teamül gereği ilk resmi yurt dışı ziyaret olduğunu, ancak kısa süre sonra gündeme gelecek olan ekonomik ve mali protokollere de değineceklerini söyledi.
Erhürman, şöyle konuştu:
“Onun da ötesinde biz açıkçası ilişkilerimizi nasıl daha da ileriye götürebiliriz, nasıl KKTC’nin kalkınmasında el ele işbirliği yaparak daha da yol kat edebiliriz, Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili pozisyonlarımızda bir görüş alışverişi de yapma ihtiyacı doğal olarak var, içinde bulunduğumuz koşulları değerlendirme ihtiyacı var. Hidrokarbon meselesiyle ilgili Dışişleri Bakanı’nın girişimleri olmuştu, onunla ilgili görüş alışverişinde bulunma ihtiyacımız var. Bizim zaten TC ile her zaman görüşmemiz gereken, ihtiyaç hissettiğimiz birçok konu var. Dolayısıyla bütün konuları masaya yatırmaya çalışacağız zamanın el verdiğin ölçüde.” dedi
Başbakan Tufan Erhürman ve Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın bir günlük Ankara temaslarını tamamlamasının ardından çarşamba gecesi Ada'ya dönmesi bekleniyor.

 
GAÜ 8 Mart Akşamına Hazırlanıyor
 
Erdoğan ve Yıldırım Başbakan Erhürman'ı Kabul etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akpınar'dan Büyükelçi Okyay'a Nezaket Ziyareti
Akpınar ve Moldova Amerikan Üniversitesi (AUM) Yöneticiler Kurulu Başkan ...
GAÜ Önemli Bir Panele Ev Sahipliği Yapıyor
MARAŞ'TAKİ VAKIF ARAZİ VE MALLARI; GAÜ'DEKİ PANEL İLE YENİDEN ELE ALINIYOR.
Bakan Ataoğlu Turizm Hedeflerini Büyütüyor
2018’in ilk bir buçuk ayında 8 ayrı ülkede tanıtım Atağı Gerçekleştiren ...
 
Rotary Kulüpleri Genel Başkanları Riseley'i Bekliyor
Uluslararası Rotary Kuruluşu’nun Genel Başkanı (Avustralya’lı) Ian Riseley ...
“Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” Başlıyor
Bisiklet Federasyonu’nun Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık Spor ...
Başbakan Erhürman'dan GençTV ERMEYDANINDA Çarpıcı Açıklama
Kıbrıs Genç TV'de Mustafa Alkan'ın sorularını Cevaplayan Kuzey Kıbrıs ...
 
Doç.Dr. Sarı'dan Dijital kimlik tavsiyesi
KIBRIS’TA TAPU-SAĞLIK-VERGİ- ARAÇ KAYIT HİZMETLERİ BLOKZİNCİRİ’NE BAĞLANABİLİR
Bülent Ersoy Girne Rocks'u Salladı Geçti
Üst Üste İki Gece Sahne Alan Diva Dinleyicileri Büyüledi
Yazar Bedia Balses'den İmza Günü
Bedia Balses’in yeni öykü kitabı “Kesik Kanatlı Kuşlar”, Lefkoşa Khora ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : ABD ve İsrail’in Çöküş Süreci mi Başlıyor

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva