kibbanner
  • Dolar
    32,3469
  • Euro
    35,1453
  • Altın
    2.301,620
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ e Cevap 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in BM 77. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya yanıt verdi

24.09.2022 - 12:50
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dan  Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ e Cevap

“Egemen eşit devletimizin uluslararası alanda tanınması bir haktır ve bu hakkın gerçekleşmesi için Anavatan Türkiye ile birlikte mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz”
facebook sharing button
twitter sharing button
linkedin sharing button
whatsapp sharing button
print sharing button
  
Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklaması şöyle;
 
“Rum lider Anastasiadis’in, BM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşma bizi şaşırtmamıştır. Ancak bu konuşmasıyla bilinen Rum iddialarının dahi ötesine geçen Anastasiadis, gerek içeriği gerekse tonu itibarıyla her türlü dayanaktan yoksun iddialarını yeni bir düzeye taşımıştır. 
Bunu yaparken de 1963’ten beri gasp ettikleri sözde ‘Kıbrıs Hükümeti’ sandalyesini, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne karşı yine bir saldırı aracı olarak kullanmaktan çekinmemiştir. 
 
Anastasiadis’in bu konuşması, Rum liderliğinin bu güne kadar yaptığı en saldırgan ve düşmanca konuşmalardan biri olarak kayıtlara geçmiştir. Anastasiadis’in sergilediği bu haddini bilmez tutum, sadece Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile kalmamıştır. Rum lider, BM’nin saygınlığına da dil uzatan, örgütü küçümseyen ifadeler kullanmıştır. 
Anastasiadis’in suistimal etmekte olduğu bu sıfatının, kendi bağımsız ve egemen devletine sahip olan Kıbrıs Türk halkını veya adanın bütününü temsil etmediğini, Rum liderin buna hak ve yetkisinin bulunmadığını öncelikle vurgulamak isteriz. 
 
Gerek içerik gerekse üslup olarak haddini aşan Anastasiadis’in bu ifadeleri, adadaki tarihi ve mevcut gerçeklerin tam bir çarpıtması olup Kıbrıs’ın tarihine yeni bir kara leke olarak geçecektir. Detaylı olarak yanıtlamaya değer görmediğimiz bu ifadelerin, Kıbrıs’taki iki halk arasındaki güven eksikliğini daha da körükleyeceği ve uzlaşı çabalarına yeni bir darbe indireceği açıktır. 
Bu sözlerin sahibinin, 1963’te başlayan ve 11 yıl süreyle devam eden katliamlar ile mezalimin sorumlusu kendileri değilmiş gibi dünyanın karşısına geçip çekinmeden insan hakları dersi vermeye çalışması, ibretliktir.
Kıbrıs Türk halkına karşı soykırım boyutlarına ulaşan bu katliamlar ve mezalimle 1960 ortaklık cumhuriyetinin de temellerine dinamit konulmuştur. Bu mezalime paralel olarak Kıbrıs Türkü, ortak devletin tüm organlarından silah zoruyla atılmış ve ortaklık cumhuriyeti tamamen Kıbrıs Rum tarafının işgali altına girmiştir. Bu bir iddia değil, zamanın BM raporlarına ve uluslararası basına da yansıyan tarihi bir gerçektir. 
 
Bugüne kadar Kıbrıs’ta bir uzlaşıya varılamamasından hangi tarafın sorumlu olduğu ve bu çabaları kimin sabote ettiği ise bilinmekte olup genel sekreterin ilgili raporlarına da yansımıştır. Bunda Anastasiadis’in taşıdığı kişisel sorumluluk da yadsınamaz bir gerçektir. Hal böyleyken, Rum liderin BM Genel Kurulu kürsüsünü Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne karşı bir saldırı platformu olarak kullanması, Kıbrıs Türk halkına herhangi bir söz hakkı verilmediği bir ortamın istismarından başka bir şey değildir. Anastasiadis’in bu saldırgan ve cüretkâr tutumunu şiddetle kınarken; Anavatan Türkiye’ye, devletimize ve Kıbrıs Türk halkına karşı sarf ettiği sözleri kendisine iade eder, buna imkân veren uluslararası toplumu, bu yanlı tutumunu yeniden gözden geçirmeye çağırırız. 
 
BM 77. Genel Kurulu’nda, Kıbrıs Türk halkının ve onun egemen devleti Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hislerine tercüman olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yapmış olduğu tarihi konuşma nedeniyle şükranlarımızı bir kez daha ifade etmek isteriz. Egemen eşit devletimizin uluslararası alanda tanınması bir haktır ve bu hakkın gerçekleşmesi için Anavatan Türkiye ile birlikte mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.”

 
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler :pasaport sorununun tamamen ortadan kalktı
 
İşte KKTC'nin Vergi Rekortmenleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler :pasaport sorununun tamamen ortadan kalktı
KKTC İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye ...
Erdoğan'dan "Rusya'dan KKTC'ye uçuşlar" ile ilgili açıklama
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'dan KKTC'ye ...
Sağanak Yağmur Ve Fırtına Bekleniyor
Meteoroloji Dairesi, perşembe gününden itibaren yer yer sağanak yağmur ...
 
Başbakan Üstel İddialı konuştu : Başarısız olursam ceketimi alır giderim
​Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, ...
Girne Bandabuliyada 1. Gastro Show Girne Etkinliği
Girne Belediyesi Gastro Turizmin Yerleştirilmesine Önayak Olmak Hedefiyle, ...
UBP Milletvekili Sunat Atun eleştirilere yazılı açıklama yaparak yanıt verdi.
Başbakan Ünal Üstel’in düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs Türk Elektrik ...
 
“Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel Akdeniz Fırtınası Tatbikatı-2022” KKTC'de icra edilecek
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, ...
KKTC'de Yerel Seçimler 25 Aralık'da
KKTC'de Yerel seçimler için ‘25 Aralık’ tarihi Meclis’te onaylandı
KKTC'den 4 ayda bin 500 deport
KKTC İçişleri Bakanlığı’nda geniş katılımlı güvenlik toplantısı yapıldı. ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva