kibbanner
  • Dolar
    32,3462
  • Euro
    35,1024
  • Altın
    2.309,340
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KKTC'den 4 ayda bin 500 deport 

KKTC İçişleri Bakanlığı’nda geniş katılımlı güvenlik toplantısı yapıldı. Ülke güvenliği ve huzuru için ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışılacağını kaydeden İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, bugün itibariyle E-Vize Otomasyon Sistemi için Maliye’den bütçe onayı alındığını açıkladı

14.09.2022 - 23:50
KKTC den 4 ayda bin 500 deport


Bakanlıktan verilen bilgiye göre, genişletilmiş güvenlik toplantısı İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler’in davetiyle bugün saat 14.00’te KKTC İçişleri Bakanlığı toplantı salonunda gerçekleşti.
Toplantıda ülke güvenliği ve kamu huzurunun korunması için yürütülecek çalışmalar, muhaceret sistemlerinin entegre yapıya kavuşturulması, stratejiler ve yapılması gerekenler paydaşlarla birlikte değerlendirildi.
KKTC İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Ekim ayında çıkacak Muhaceret Affı’nın ülkede kayıtlılığın sağlanması adına oldukça önemli olduğunu belirterek, bu konuda çok yönlü hareket edildiğini, sürecin başarıyla tamamlanması için ilgili tüm kurumlarla istişare içinde çalıştıklarını ifade etti.

-4 ayda bin 500 deport

4 ayda bin 500 yabancının suça karışmak veya ülkede düzensiz şekilde kalmaktan dolayı deport edildiğini de açıklayan Bakan Öztürkler, şöyle devam etti:
“Ülke huzurunu bozan yabancı kişilere yönelik sıfır toleransla hareket ediyoruz, muhaceret sistemlerinin günün koşullarına göre yapılandırılmasına yönelik çalışıyoruz, fakat esas hedefimiz ve vizyonumuz ülke huzurunu bozacak suça karışmış sakıncalı kişilerin ister öğrenci kisvesi altında gelsin, ister turist olarak gelsin daha ülkeye girmeden bir süzgeçten geçirilerek, kontrolün sağlanmasıdır…”-“e-vize otomasyon sistemi için bütçe onayı alındı”
E-Vize Otomasyon Sistemi’nin ihale hazırlıklarının ilgili tüm daire bilgi işlem sorumlularıyla defalarca yapılan uzun toplantılar sonucunda ve İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Birimi’nin titiz çalışmasıyla hazırlandığını ifade eden Öztürkler, bugün itibariyle de E-Vize Otomasyon Sistemi için Maliye’den bütçe onayı alındığını açıkladı.
Genişletilmiş güvenlik toplantısının bir diğer önemli konusu ise, üniversitelerin öğrenci kayıtları, muhaceret işlemleri ve Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kayıt Sistemi’nde (YÖKAS) pasif - aktif öğrencilerin kontrollerinde Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu Başkanlığı’nın (YÖDAK) tespitleri ve önerileri ile Polis Muhaceret Müdürlüğünün gördüğü eksikliklerin detaylı şekilde ele alınması oldu.
Bakan Öztürkler, üniversitelerin kayıtlarında 30 Eylül tarihiyle birlikte bir yoğunluk yaşanmasının beklendiğini, bu yönde de hem Muhaceret Dairesi’nin hem de Eğitim Bakanlığı’nın koordineli çalışarak sistem üzerindeki eksikliklerin tespit edilerek, hızlıca düzenleme yapılacağını, günün ihtiyaçlarına cevap verecek bir sisteme kavuşmak için çok yönlü çalışıldığını belirtti.
-“Ülke güvenliği ve huzuru için ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışılacak”
Ülke güvenliği ve huzuru için ilgili tüm paydaşlarla birlikte çalışılacağının altını çizen Öztürkler, “E-Vize Otomasyon Sistemi’nin oluşmasında Dışişleri Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın da ciddi katkıları olduğunu belirtti.
Öztürkler, cezaevindeki yabancılara ait istatistiki verileri de toplantıya katılan kurum temsilcileriyle paylaştıklarını, muhaceret sistemlerinde yapılan çalışmalar hakkında da tüm paydaşlara bilgi verildiğini ifade etti. Bakan Öztürkler, ilgili kurumların sorumluluk alanlarında ne gibi adımlar atabileceklerinin de masaya yatırıldığını belirtti.

 
GAÜ'lü Dekan Prof. Dr. Akkaya'dan 13 Eylül Dünya Yazılımcılar Günü Mesajı
 
KKTC'de Yerel Seçimler 25 Aralık'da
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ünal Üstel Pazartesi'ye Hem Başbakan Hemde UBP Genel Başkanı Olarak Girdi
Başbakan, Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ünal Üstel, Cumhurbaşkanı ...
Girne’de kumarhane denetimi: 55 kişi hakkında yasal işlem
Girne bölgesinde faaliyet gösteren üç ayrı kumarhanede yapılan denetimlerde ...
Tatar'dan Sucuoğluna Geçmiş Olsun Ziyareti
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eski Başbakan ve UBP Lefkoşa Milletvekili ...
 
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Harmancı'dan Eleştiri
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, yerel seçim tarihine ...
Başbakan Üstel UBP Genel Başkanı Oluyor
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Parti Meclisi (PM) toplantısının ardından ...
Maliye Bakanlığı, Merkezi İhale Komisyonundan 4G/5G ihalesi
​Maliye Bakanlığı, Merkezi İhale Komisyonu (MİK) Başkanlığı, Bilgi ...
 
Mehmet Kesim Yazdı : KKTC'de Fahiş Ev Kiralarına Kim Dur Diyecek ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim okurlardan gelen şikayet ve tepkiyi dile getiren ...
Tatar'dan Yangın Bölgesinde İnceleme
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dipkarpaz’daki yangın bölgesinde incelemelerde bulundu
Yazar Turgül Tomgüsehan'ın Merakla Beklenen ''Ada Karanlığı 2'' Romanı Yayımlandı
Sırlar Adası ve Ada Karanlığı romanlarıyla Tütkiye ve KKTC de dikkat çeken ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva