kibbanner
  • Dolar
    32,3257
  • Euro
    35,0767
  • Altın
    2.306,870
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasipoğlu,Kapalı Maraş Konusuna Açıklık Getirdi 

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, “GKRY’nin Kapalı Maraş açılımının gecikmesine sebep olduğu için tüm Kıbrıslı Rumlara ve Türklere bir özür ve tazminat borcu vardır” dedi.

2.05.2023 - 16:30
Ulusal Birlik Partisi  Genel Sekreteri  Hasipoğlu,Kapalı Maraş Konusuna Açıklık Getirdi

Hasipoğlu, yaptığı  yazılı açıklamada, iki gündür Güney Kıbrıs medyasında, “Kapalı Maraş’ta satılan üç otel ve bu satışın yarattığı panik havasının konuşulduğu” yönünde haberler yer aldığına işaret ederek, Kapalı Maraş’taki otellerin satılması veya bu otelleri Kıbrıslı Türklerin satın alması halinde panik yaşaması gerekenin satışı yapan değil de Rum Yönetimi olması gerektiğini kaydetti.
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin
Oğuzhan Hasipoğlu, 40 yıl boyunca “çözüm ister gibi gözüküp tüm çözüm planlarına hayır diyen" Rum Yönetimi'nin Orta Doğu’nun en önemli turizm bölgesi Kapalı Maraş’ın da kapalı kalmasına sebep olduğuna işaret etti. Hasipoğlu, şöyle devam etti:“Hayal içerisinde yaşayıp, yönetemedikleri bu bölgeye hayali belediye başkanları seçip, vatandaşlarına umut pompalamışlardır. Kapalı Maraş, sonuçsuz devam eden müzakere masalarının adeta bir simgesi haline gelmiştir.  Şimdi hangi yüzle kendi vatandaşlarının gidip bizim yönetimimizde yaşamalarına veya mallarının tasarrufuna engel olacaklardır. Kıbrıslı Türkler ve Rumlar Maraş için yeteri kadar beklemediler mi? Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın seçilmesi ve hemen akabinde oluşturulan yeni politika anlayışıyla, Kapalı Maraş`in kamusal alanlarının büyük bir bölümü açılmış, bir bölümü askeri bölge olmaktan çıkmış ve bu vesile ile bu bölgedeki malların değerlendirilme imkanı doğmuştur. Bugün, eğer mevcut zeminde federasyon müzakereleri devam etse idi, kapalı Maraş müzakere masasındaki toprak başlığının önemli bir unsuru olacağından, açılması ve TMK yargısındaki etkinliği mümkün olmayacaktı. Bu yüzden GKRY’nin Kapalı Maraş açılımının gecikmesine sebep olduğu için tüm Kıbrıslı Rumlara ve Türklere bir özür ve tazminat borcu vardır.
Anavatınımızın destekleri ile Kamusal alanlarda yapılan iyileştirmeler ve yatırımlar belli bir noktaya gelip, altyapı ve güvenlik anlamında yaşanabilir bir sürece girildiği vakit,  artık özel mülkler ile ilgili kararlar da sonuçlandırılacak ve ticari, sosyal hayat başlayacaktır. Bu başlangıç ile birlikte, hali hazırda 1 milyondan fazla  kişinin ziyaret ettiği kapalı Maraş bölgesine ziyaretçi sayısı muhtemeldir ki en az 5 katına çıkacak ve elde edilecek olan ekonomik girdilerden dolayı, özelde Gazi Mağusa"ya, genelde tüm adaya fayda sağlayacaktır.
Son bir tesbit, biz AIHM”in etkin bir iç hukuk yolu olarak kabul ettiği Taşınmaz Mal Komisyonu vasıtasıyla Kıbrıslı Rumlar’a Kuzeyde bıraktıkları mallar için çareler sunarken, Güney yönetimi, güneyde kalan Kıbrıslı Türklerin malları için hangi çareleri üretmektedir? Koçan almayı bırakın, tasarruf imkanından bile yoksun bırakmaktadırlar. Kendi iç hukuklarında icat ettikleri ve dünyanın hiçbiryerinde olmayan ‘vesayet yasası’ ile mülkler ile ilgili herhangi bir işlemi adeta dondurmuşlardır . Kıbrıs meselesinde Güney Kıbrıs yönetimi, geçmişte müzakere masasında samimi olmadığı gibi, devam eden hayatı zorlaştırmak için elinden geleni yapmaya devam etmektedir.”

 
Mehmet Kesim Yazdı : Mesele Edepli Olabilmek Değil mi ?
 
Türkiyelilerin Oy Hakkı Sana Ne ? Mehmet Harmancı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ertan Birinci'den Kıbrıs Genç Tv'nin yayınları ile ilgili açıklama
Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci, Kıbrıs Genç Tv'nin ...
Büyük Hazırlık Tamam, Mehmet Kesim Daha Çok Yazacak Daha Çok Konuşulacak .
Byturco Yayın Grubu Başkanımız Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Okuyucularımızdan ...
Fuat Oktay Memnuniyetini Dile Getirdi
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Cumhuriyet Meclisinin ...
 
KKTC Turizminde Bayram Bereketi Sayısı Açıklandı
Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı haftası süresince, 20- 25 Nisan tarihlerini ...
Meteoroloji Dairesi’nden gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada,sağanak yağış için uyarıda ...
KKTC’de Türkiye’deki seçimler için oy verme işlemi başlıyor
Türkiye’de 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili ...
 
Ara seçimin 25 Haziran’da Kararı Resmi Gazete’de
HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın milletvekilliğinden istifasıyla boşalan ...
HP Genel Başkanı Kudret Özersay'dan Erken Seçim Sinyali
HP Genel Başkanı Kudret Özersay, ülkenin ihtiyacının ara seçim değil erken ...
TMT'ci Cahit Falyalı hayatını kaybetti
Ulusal Birlik Partisi'nin, köklü isimlerinden olan Cahit Falyalı hayatını kaybetti.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva