kibbanner
  • Dolar
    32,3397
  • Euro
    35,1220
  • Altın
    2.312,910
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Tatar'dan Gündemle ilgili yazılı açıklama 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye ile tam uyum içinde Kıbrıs konusunda yürütülen yeni siyasetin meyvelerini vermeye başladığını kaydetti.

4.02.2023 - 20:43
Tatar dan Gündemle ilgili yazılı açıklama


Tatar, yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın konuşmasında KKTC'den Kıbrıs Türk Devleti olarak bahsetmesinin bu düzlemde değerlendirilerek, izolasyon ve kısıtlamalardan arınmış, uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşmış devlet için sürdürülmekte olan siyasetin ve çabanın bir tezahürü olarak yorumlanması gerektiğine işaret ederek, " Burada altı çizilen Kıbrıs Türk Devleti vurgusu, egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye sahip bir devlet vurgusunun ta kendisidir" dedi.
Cumhurbaşkanlığından verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tatar yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
"77. BM Genel Kurul'unun ilk günkü toplantısında, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen ve Kıbrıs Türk Halkı'nın uluslararası toplumdan talep ve beklentilerine tercüman olan tarihi konuşmasının ardından, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın BM Güvenlik Konseyi'ni ve uluslararası toplumu bir kez daha Kıbrıs Türklerinin egemen eşitliğini ve eşit uluslararası statüsünü tescil etmeye çağırması; Kıbrıs sorunu bağlamında Anavatan Türkiye'yle tam bir uyum içerisinde yürüttüğümüz yeni siyasetin yarattığı paradigma değişiminin en sarih göstergelerinden biridir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın konuşmasında KKTC'den Kıbrıs Türk Devleti olarak bahsetmesi bu düzlemde değerlendirilerek, izolasyon ve kısıtlamalardan arınmış, uluslararası alanda hak ettiği yere ulaşmış devletimiz için sürdürülmekte olan siyasetin ve çabanın bir tezahürü olarak yorumlanmalıdır. Burada altı çizilen Kıbrıs Türk Devleti vurgusu, egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye sahip bir devlet vurgusunun ta kendisidir.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eylül ayında New York'taki BM toplantısında tüm dünya kamuoyuna tarihi bir çağrı yaparak; "Uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler prensipleriyle çelişir şekilde, ambargolarla dünyadan koparılmaya çalışılan Kıbrıs Türklerine yönelik zulme son vermeye ve bir an önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni resmen tanımaya davet ediyoruz" şeklinde konuşması, Kıbrıs'ta müzakere yolu ile adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir anlaşmanın yolunun mevcut iki tarafın egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsünün kabul edilmesi gerektiği gerçeğini de bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir.Halkımızın 2020 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Kıbrıs konusunda, Rum-Yunan tarafının yıllar yılı sürdürdüğü uzlaşmazlığa endeksli olarak federal temele dayalı bir çözümün mümkün olmayacağına yönelik ortaya koyduğum vizyona verdiği destekle başlattığımız yeni siyaset; tüm ezberleri bozmuş ve KKTC'nin statüsünü yükseltmiştir.
Özbekistan'ın Semerkant kentinde 9. Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde oy birliğiyle Türk Devletleri Teşkilatı'nda gözlemci üye statüsü kazanmış olmamız da bu yeni siyasetin meyvelerinin toplanmaya başladığının önemli göstergelerindendir.
Bölgenin en büyük ve en güçlü ülkesi anavatan Türkiye tarafından da desteklenen bu çözüm önerimiz Kıbrıs'ın ve bölgenin yararına olan tek çözüm şekli olup, huzur ve istikrar bu şekilde sağlanabilecektir.
Bu bağlamda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi liderinin seçileceği seçim öncesi yarışan adaylardan beklentim, dogmalardan uzak bir vizyonla liderlik iradesi gösterip, çerçevenin dışından bakarak ortaya koyduğumuz siyasetin sadece Kıbrıs'ın değil tüm bölgenin yararına olan en gerçekçi yaklaşım olduğunu idrak etmeleridir.
Devletimizin egemen ve meşru olduğu gerçeğinden yola çıkarak bu temelde hayata geçirilecek egemen eşitliğe ve eşit uluslararası statüye dayalı çözüm şeklimizin adamıza ve bölgemize iş birliği, refah ve istikrarı getireceğini yinelemekte fayda görüyorum.

 
Oğuzhan Hasipoğlu: Sayın Oktay’ın mesajları doğru algılanmalı, farklı yönlere çekilmemelidir
 
”Büyükelçi Feyzioğlu : Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Yaşasın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükelçi Metin Feyzioğlu : Türkiye Cumhuriyeti, kimsesiz vatandaşlarının kimsesidir
Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, vefat eden kimsesiz bir ...
ELSEN : Aksa'nın patronlarının halkımıza bu işkenceyi çektirmeye hakkı yoktur.”
El-Sen, yaşanan elektrik kesintilerinin üretim yetersizliğinden kaynaklandığını ...
Türkiye'den BM'ye KKTC'yi Tanıyın Çağrısı
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, ...
 
Bakan Akar: “Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu çiğnetmedik, çiğnetmeyeceğiz”
Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MÜSİAD Kayseri Şubesi ...
Büyükelçi Feyzioğlu: Türkiye-KKTC iş birliği ile KKTC kendine yeten bir ekonomiye kavuşacak
Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu,Türkiye-KKTC ...
Yağmur ve Soğuk Hava Uyarısı
Meteoroloji Dairesi, yarından itibaren Çarşamba gününe kadar sağanak yağmur beklendiğini bildirdi.
 
Başbakan Ünal Üstel: Yeni tedbirler almak için harekete geçtik
Başbakan Ünal Üstel, 16 yaşındaki Zehie Helin Reessur‘un bir erkek tarafından ...
KKTC 31. Devlet Fotoğraf Yarışması Son Başvuru Tarihi 27 Ocak
KKTC Başbakanı Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na ...
Başkan Erhürman İstifa Dedikodusuna netlik Getirdi
​Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, görevinden ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva