kibbanner
  • Dolar
    32,3773
  • Euro
    34,9615
  • Altın
    2.326,310
  • Bist-100
    9,080
   
17/24 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Lemar'dan Karakum Şubesinde Korona Vakası Duyurusu 

Lemar süpermarket yönetimi tarafından yapılan açıklamada, süpermarket zincirinin Girne-Karakum şubesinde bir pozitif vakaya rastlandığı duyuruldu.

15.09.2020 - 14:28
Lemar dan  Karakum Şubesinde Korona Vakası Duyurusu


Lemar yönetiminden yapılan açıklamada, tüm personele test yapıldığı ve sadece Karakum’daki şubede pozitif vakaya rastlandığı ifade edildi.
Karakum şubesinde çalışan 34 personelin tümüne ayrı testlerin yapıldığı ve tüm temaslı sayılabilecek personele 3 gün sonra tekrar PCR testlerinin yaptırılacağı, temaslıların, sonradan pozitife dönme riskinin ortadan kaldırılacağı bildirildi.
Açıklamada, temaslı personellere 14 gün ödenekli izin verileceği ve karantina şartlarını yerine getirebilmelerine yardımcı olunacağı ifade edilirken, yarından itibaren market personellerinin karantinada olacağından, geçici personelle marketin açılacağı kaydedildi.
Lemar’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Değerli Lemar Karakum müşterilerimiz,
Ülkemizde yerel bulaşın arttığı bu günlerde, tüm personelimize yaptırdığımız testler neticesinde, Karakum mağazamızda tespit ettiğimiz bir pozitif vaka izole edilerek hastane kontrolüne gönderilmiş ve tedavisine başlanmıştır. Ülkemizdeki ilgili Bakanlıkların pandemi kapsamında önerdiği tüm önlemleri almamıza rağmen, en yüksek risk grubunda faaliyet gösterip günde binlerce vatandaşımızın ziyaret ettiği marketlerde bu gibi vakaların oluşması kaçınılmaz hale gelmiştir. İlgili personelimiz test yaptırdığı günden itibaren karantinadadır ve tedavisine başlanmıştır; kendisine buradan bir kere daha geçmiş olsun diliyoruz. Diğer tüm Karakum personelimize (34 kişi) testler ayrıca yaptırılmıştır. Fakat, insan sağlığının bizler için tüm değerlerin üzerinde olması nedeniyle:
Tüm temaslı sayılabilecek personelimize üç gün sonra tekrar PCR testlerini yaptırıp, sonradan pozitife dönme belirsizliğini ortadan kaldıracağız ve bu personellerimize 14 gün ödenekli izin vererek karantinada kalmalarını sağlayacağız.
İlaçlama uygulamaları esnasında market içerisinde hiç kimsenin olmaması gerektiğinden, geçici bir süre tedarikçi ve müşteri girişi yapılamayacak, dolayısı ile Karakum marketimizi bugün (15 Eylül) kapalı tutuyoruz. Gün içerisinde marketimiz iki farklı ilaçlama şirketi tarafından dezenfekte edilmiştir. Ayrıca, mağazamızda bulunan tüm taze ve ambalajsız ürünler (et, tavuk, sebze, unlu mamüller vb.) imha edilmiştir.
Yarından itibaren (16 Eylül) marketimizin normal personelleri karantinada olacağından, takviye geçici personel ile marketimizi açacağız. Müşterilerimizin içi rahat olsun ki temaslı hiçbir çalışan 14 gün karantina sonunda tekrardan PCR testleri yapılıp negatif sonucu almadan marketimizde hizmet vermeyecektir.
Siz müşterilerimizden ve tedarikçilerimizden Lemar Ailesi olarak ricamız şudur ki; hem kendimizi hem de müşterilerimizi korumak amacıyla uyguladığımız ve müşterilerimize zorunlu tuttuğumuz kurallara uyunuz, maskelerinizi düzgün takınız ve sizi uyarınca bizi terslemeyiniz, girişlerde bulunan dezenfektanları kullanınız, ateşinizi ölçmeye çalışan personellerimizi geri çevirmeyiniz, maske kullanamayacak kadar küçük olan çocuklarınızı marketlere getirmeyiniz ve riskli yaş grubunda olan ailenizden kişilerin alışverişlerinizi yapmalarına yardım ediniz.
İlgili Bakanlıkların uygulamamızı istediği kurallar çerçevesinde, toplum sağlığını koruma çabamızda bizlerle işbirliği içinde olmanızı bekler, eğer marketlerimizde uygulanmayan bir tedbir varsa veya personelimizin anlık olası tedbirsizliği varsa ilgili market yöneticisini uyarmanızı veya Merkez ofisimize ulaşarak bizi bilgilendirmenizi rica ederiz (Tel: 0392 22 35 111).
Karakum marketimizin kapalı kalacağı 1 günlük süre için (15 Eylül) anlayışınıza ayrıca teşekkür ederiz. Bu açıklamayı hiçbir yasal mecburiyetimiz olmamasına rağmen, tamamen şeffaflık anlayışı içerisinde halkımızı doğru bilgilendirmek amacıyla yapıyoruz.
Saygı ve Sevgilerimizle”

 
Serdar Denktaş, Covid-19 nedeniyle seçim programlarını iptal etti
 
Bakan Pilli Açıkladı :Son 24 Saatte 21 Yeni Vaka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serdar Denktaş, Covid-19 nedeniyle seçim programlarını iptal etti
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, yaşanan Covid-19 süreci nedeniyle ...
YSK, Cumhurbaşkanı adaylarını ilan etti: 11 Ekim’de, 11 aday yarışacak
1​1 Ekim’de yarışacak 7’si bağımsız 4’ü partilerden 11 adayın isimleri, ...
YDP Genel Başkanı Arıklı Pozitif Olduğunu Açıkladı
Yeniden Doğuş Partisi'nin içerisinde 6 pozitif vaka çıkmasının ardından ...
 
YDP Milletvekili Zaroğlunun Tedavi İçin Türkiye'de
KKTC'de koronavirüs tespit edilen Yeniden Doğuş Partisi Milletvekili ...
Meclis Bulaşıcı Hastalıklar Yasa Önerisi için toplanıyor
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu pazartesi saat 10.00’da olağanüstü toplanıyor.
Son 24 Satte 2254 test, 32 pozitif vaka
Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, son 24 saatte yapılan test sayısının 2254 ...
 
Girne’deki güzellik merkezi Pozitif vakadan kapandığını duyurdu
Girne’deki “Velena Hair Beauty and Nail Salon” isimli güzellik merkezindeki ...
KKTC'ye Giriş Kuralları Yeniden Düzenlendi
KKTC'de artan Korona vakalarına karşı Ülkeye girişlerde uygulanacak kurallar ...
Girne Limanı’nda ücretsiz PCR testi
Girne Turizm Limanı önünde, ücretsiz PCR testi yaptırmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva