kibbanner
  • Dolar
    32,4160
  • Euro
    34,8203
  • Altın
    2.431,310
  • Bist-100
    10.083,000
   
21/26 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Kıbrıs Türk Tabipler Birliğinden Gardiyanoğlu’na istifa etmeye çağırdı 

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu, yanlış ve gayrı ciddi açıklamalara son vermeye veya bu işi yapamadığını kabul edip istifa etmeye çağırdı

3.04.2024 - 23:08
Kıbrıs Türk Tabipler Birliğinden Gardiyanoğlu’na istifa etmeye çağırdı

Gardiyanoğlu'nun istifa etmemesi halinde Birlik üyesi olan Başbakan Üstel’i Gardiyanoğlu’nu görevden almaya davet eden Birlik, bu süreçte Gardiyanoğlu’na karşı zem ve kadih davası dâhil her türlü yasal yolu ilerleteceklerini kamuoyuyla paylaştı.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği yaptığı yazılı açıklamada, yedi aydır devam etmekte olan “sahte reçete” soruşturması kapsamında, Sosyal Sigortalar Dairesi ile sözleşme imzalamış ve sisteme kayıtlı tüm hekim ve eczacıların soruşturulduğunu belirterek, sorunun baş sorumlusu olarak gördükleri Daire Müdürünün ise terfi ettirilerek Müsteşar yapıldığını kaydetti, bunu eleştirdi.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle;
“Yedi aydır devam etmekte olan 'sahte reçete' soruşturması kapsamında, Sosyal Sigortalar Dairesi ile sözleşme imzalamış ve sisteme kayıtlı tüm hekim ve eczacıların soruşturulduğu kamuoyunun bilgisindedir. Ülkemiz adına utanç verici bir durum olarak, hekimlerin ve eczacıların kelepçeli fotoğraflarını dâhi görsel medya ve gazetelerde gördük. Ama bu süreçte KTTB olarak, Polis Genel Müdürlüğü ve Başsavcılıktan talep ettiğimiz, Bakanlık ve Daire içi soruşturma veya araştırma yapıldığını ne gördük ne de duyduk. Bunun hilafına sorunun baş sorumlusu olan Daire Müdürü terfi ettirilerek Müsteşar yapılmıştır. Bu atamada imzası olan tüm yetkililere bunun kabul edilemez olduğunu ifade ediyoruz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Gardiyanoğlu ve eski Daire Müdürü şimdiki Müsteşar Sayın Tahir Serhat’ın süreç boyunca yaptığı akıl ve vicdan dışı açıklamalarda mesleğimize, meslek onurumuza saldırılar yaşandı ve hâlâ yaşanmaktadır. Sayın Gardiyanoğlu basına yansıyan son açıklamasında da yine gerçek dışı, çelişkili ve bilgi noksanı ifadelerle hekimler ve eczacılara çamur atmaktadır. Sigorta ilaç sisteminde doğum kontrol tedavisi için ilaç olmamasına rağmen, 90 yaşındaki hastaya doğum kontrol ilacı verilmiş olduğu iddiasını ileri sürdüğünü şaşkınlıkla dinledik. Sayın Bakan ya yanlış bilgilendirildi ya da kendisine söylenen ilacın ne olduğunu bilmediği için yanlış ifade kullandığını düşünmek istiyoruz. Ama bunun gerçek olmadığı açık seçik şekilde ortadadır. Sayın Bakanı iddiasını ispat etmeye ya da özür dilemeye davet ediyoruz.
 Sürekli olarak sorunlu reçetelerin Tabipler Birliği’ne gönderildiğini, KTTB ile her aşamada iş birliği içinde olduğunu ve fakat konunun Birliğimiz tarafından kapatıldığını iddia etmektedir. Bu gerçek dışıdır ve Dairenin sorumluluğunu ortadan kaldırmamaktadır. Sayın Bakanı son yedi ayda Tabipler Birliği ile kaç kez görüştüğünü açıklamaya davet ediyoruz.
Biz KTTB olarak, hep Sosyal Sigortalı emekçilerin ilaca erişiminin önündeki engellerin kaldırılması gerektiği, hekimler, eczacılar ve Daire için güvenli bir sistem kurulması gerektiğini söyledik, vurguladık. Sigortalar Dairesi ile bu yoldaki görüşmelerimiz devam etmektedir. Yapılan bu tarz suçlayıcı, onur kırıcı açıklamalar bizlerde sürece yönelik kuşkular yaratmaktadır.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu çözüm odaklı olarak ve emekçilerin ilaca erişim hakkına kavuşması için çalışmaya, yedi aydır attığı yanlış adımlara, yanlış ve gayrı ciddi açıklamalara son vermeye veya bu işi yapamadığını kabul edip istifa etmeye çağırırız. Bunu yapmadığı durumda Birlik üyemiz de olan Başbakan Sayın Üstel’i de Sayın Bakanı görevden almaya davet eder, bu süreçte Sayın Bakan’a karşı zem ve kadih davası dâhil her türlü yasal yolu ilerleteceğimizi kamuoyu ile paylaşırız”.

 
Serdinç Maypa teminatla serbest
 
Sinema Güzeli Yarışmasında Geri Sayım Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serdinç Maypa teminatla serbest
Polis Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Soruşturma Şube Amirliği tarafından ...
.Mehmet Kesim Yazdı.. Siz Antalya'yı HAK Ediyor Musunuz ?
BYTURCO Medya Yayın Grubu Başkanı Gazeteci Yazar Mehmet Kesim Tarihe Not ...
Serdinç Maypa, 3 gün tutuklu kalacak!
Özel hayatın gizliliğini ihlal" ettiği iddiasıyla dün tutuklanan 57 yaşındaki ...
 
18 polis mensubuna yeni görev yeri
Polis Hizmetleri Komisyonu kararıyla 3 Polis Müdürü, 9 Polis Müdür Muavini ...
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, “Toplumsal ...
Doç. Dr. Yurdagül Atun Yazdı : ​Suçlu kim?
Doç. Dr. Yurdagül Atun ilginç ve gündeme dair bir köşe yazını BYTURCO ...
 
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı :Türkiye-AB İlişkilerinde Değişim
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
Girnede Üzücü Kaza
Kaldırımdaki üç kişiye çarpan sürücünün sebep olduğu kazada bir genç vefat ...
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman : Çözüm bu zihniyetin gitmesindedir
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, ülkede yaşanan bazı sorunlara işaret ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva