kibbanner
  • Dolar
    32,4375
  • Euro
    34,7411
  • Altın
    2.441,870
  • Bist-100
    9.916,000
   
21/27 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KKTC'ye Karantinasız Özel İzinle Giriş Konusu Tartışması Büyüyor 

Cumartesi Akşamı Özel Uçakla Antalya'dan KKTC'ye gelerek VİP'ten giriş yapan 9 Kişilik grup pazar akşam üzeri Antalya'ya dönüş yaparken konuyla ilgili KKTC'de tartışma büyüyor

14.06.2020 - 21:11
KKTC ye Karantinasız Özel  İzinle Giriş Konusu Tartışması Büyüyor

Konuyla ilgili Turizm ve Çevre Bakanlığının  “Bahse konu heyet Lapta Marina projesinin hayata geçirilmesi için gerekli teknik çalışmaları tamamlamak üzere Adamıza gelmiş bulunmaktadır” açıklaması hala konunun gizemini aydınlatmazken ,Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon Komitesi Başkanı Dr Sibel Siber. “KKTC'ye özel izinle gelen” ve Covid-19’a karşı alınan tedbirlere uymadan ülkeye giren kişilerle ilgili hükümete sert eleştirilerde bulunmuştu.
Lapta Belediye başkanı Mustafa Aktuğ'un konuyla ilgili açıklama yapması kamuoyunda tartışmaların dahada büyümesine sebeb oldu

Başkan Aktuğ bir açıklama yaptı

İŞTE BAŞKAN AKTUĞ'UN KAMUOYU  AÇIKLAMASI

Değerli KKTC Halkı,
Konuya Lapta’mızın adı karıştığından dolayı dün akşam adamıza gelip karantinasız konaklayan heyet ile ilgili zaruri açıklama yapma gereğini görmüş bulunmaktayız.
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki dün gece adaya gelen heyetle ilgili bir ön bilgimiz olmamakla birlikte basın açıklamasını yaptığımız saate kadar herhangi bir bakan veya yetkili tarafından da aranmış ve bilgilendirilmiş değiliz. 
Lapta Marina ihale süreci bilindiği üzere 6 Ocak 2020 tarihinde başlamış ve 14 Şubat 2020 tarihinde ihalenin, en yüksek teklif veren Kıbrıs Arenco Yatırım Ltd.’e verilmesine Belediye ihale komisyonu tarafından karar verilmişti. 
Süreç imza aşamasına geldiği zaman ise önce cumhurbaşkanlığı  seçim yasakları sonrasında ise pandemi devreye girerek süreci sekteye uğratmıştı. Bu sebeplerden ötürü imza sürecini 26 Haziran 2020 tarihine ertelemek zorunda kalmıştık.
Geçen süreçte hem İhaleyi alan Kıbrıs Arenco Yatırım Ltd. hem de ihaleye ikinci yüksek teklifi veren Cyprus Deluxe Global Travel Ltd. ile temaslarımız sürmüş, her iki yatırımcı da teminat mektuplarını Temmuz ayı içerisine kadar uzatmıştı. 26 Haziran’a kadar İhaleyi kazanan ilk firma olan Kıbrıs Arenco Yatırım Ltd.in sözleşmeyi imzalamaması halinde ise ikinci firma olan Cyprus Deluxe Global Travel Ltd.’e sözleşme yapma imkanı doğacaktır. 
Süreç bu şekilde ilerlerken dün gece adamıza karantina koşulsuz gelen yatırımcıların ikinci firma olan Cyprus Deluxe Global Travel Ltd. yetkilileri olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. 
26 Haziran öncesinde herhangi bir sözleşme imzalama söz konusu olmadığı gibi, yatırımcıların adaya geleceği tarafımıza bildirilmemiş ve konu tamamen Lapta Belediyesi uhdesi dışında gelişmiştir.
Tekrardan belirtmek isterim ki 26 Haziran tarihinde ihaleyi kazanan birinci firma sözleşmeyi imzalamazsa ikinci firmaya çağrı yapılacaktır. Dün gece adamıza gelen heyetin ne amaçlı geldiği tarafımızca bilinmemektedir. 
Böylesi önemli bir yatırım süreci bugüne kadar yasal zeminde yürütülmüş olup bundan sonra da gerektiği gibi yasal zeminde başta Ülkemizin /  Belediyemizin ayrıca tüm yatırımcıların hakları korunarak sürdürülecektir.

Lapta Bölge halkı bu ve buna benzer konularla böylesi bir yatırımın engellenmesini kabul etmeyecek kadar gözü açık ve konunun da bir o kadar takipçisidir...

Saygılarımla
Mustafa Aktuğ
Lapta Belediye Başkanı

Şeklinde açıklaması sonrası bir gece KKTC'de kalarak Antalya'ya dönen turizmci iş adamı ve bayanların  hangi amaçla geldikleri  ve kendileriyle ilgili KKTC bakanlar kurulunca alınan özel iznin kamuouy ile paylaşılması bekleniyor.
9 Kişilik Antalya'dan gelerek bir gece Girne'de kalan grup hakkında KKTC'de tartışmaların ve hangi amaçla geldikleri merakı sürüyor

   

 
Sibel Siber Ercan'dan Özel İzinle Yolcu Girişine Tepki Gösterdi
 
Antalya'dan Gelen 9 Kişinin Krizi Hükümet'e Sıçradı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sibel Siber Ercan'dan Özel İzinle Yolcu Girişine Tepki Gösterdi
Başbakanlık Covid-19 Koordinasyon Komitesi Başkanı Dr Sibel Siber. “KKTC'ye ...
KKTC'de Karantina Uygulanmayan Heyet Konusunda Açıklama
​Turizm ve Çevre Bakanlığı, basında yer alan özel uçakla KKTC ...
KKTC Başbakanı Tatar :2.nci Toplumsal Dayanışma ve Destek Paketini Salı Günü Açıklıyoruz
Güzelyurt'ta konuşan Başbakan Tatar, "Yıl sonuna kadar ekonomiye çok ciddi ...
 
Başkan Aktuğ'dan Güvenlik Komutanı Er'e Ziyaret
Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ Güvenilk Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral ...
Süheyla Küçük Sevenlerince Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kıbrıs Türkünün liderlerinden Dr. Fazıl Küçük'ün eşi Süheyla Küçük defnedildi.
Uluçay: “Ekonominin önünü açacak önemli yasalar temmuz ve ağustos birleşimlerinde geçebilir”
KKTC Meclis Başkanı Uluçay, “Ekonominin önünü açacak önemli yasalar Meclis’te ...
 
Özersay KKTC'ye Giriş ve Çıkışta Alınan Yeni Kararları Açıkladı
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ...
Anayasa Mahkemesi kararını verdi
​Cumhurbaşkanı’nın görev süresiyle ilgili açılan dava süresiz olarak ertelendi
Akpınar: " Öğrenci Dostu Ada Projesi İçin Devletimize ve Halkımıza Çok Ciddi Görevler Düşüyor"
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Kıbrıs Üniversiteler ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva