kibbanner
  • Dolar
    32,3257
  • Euro
    35,0767
  • Altın
    2.306,870
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KKTC'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü Anma Coşkusu 

​Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’üncü yıl dönümü dolayısıyla başta Lefkoşa Atatürk Anıtı önündeolmak üzere tüm ilçelerde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2022 - 15:11
KKTC de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkü Anma Coşkusu

ı.
Lefkoşa'daki Anma töreni, saat 09.00’da protokol sorasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı. Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09.05’te tüm ülkede sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.
İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların yarıya indirilmesinin ardından Anıt Özel Defteri imzalandı.
Törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman, 28’inci Tümen Komutanı Tümgeneral Fethi Oltulu, 39’uncu Tümen Komutanı Tuğgeneral Hasan Paçalı, Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlar, siyasi parti yetkilileri, dernek temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Anıt Özel Defterini Cumhurbaşkanı Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Öztürk imzalandı.
- Cumhurbaşkanı Tatar: “Kıbrıs Türkü, düşüncelerin ve ilkelerinle hareket etmekten bir an bile imtina etmemektedir”
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Anıt Özel Defteri’ne şunları kaydetti:
“Aziz Atatürk, Türk Ulusunun Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı, Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak sizi ebediyete intikalinizin 84’üncü yıl dönümünde en derin saygı, özlem ve hürmetle yad ediyoruz. Bize miras bıraktığınız ilkelere, değerlere ve misyona büyük bir sorumluluk duygusu ve kararlılıkla bağlı olmaya devam ederken, ulusumuzun binlerce yıllık tarihini ve sahip olduğu değerleri en özlü bir biçimde ifade eden özgürlük ve bağımsızlık şiarını rehber edinen Kıbrıs Türkü, egemenliğine, hürriyetine ve onurlu geleceğine büyük bir cesaretle sahip çıkmakta, düşüncelerin ve ilkelerinle hareket etmekten bir an bile imtina etmemektedir. Yakında, 39’uncu yılını kutlayacağımız devletimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda azim ve inançla çalışmaya devam ediyoruz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, seni, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını her geçen gün daha büyük bir saygı, sevgi ve rahmetle anıyoruz.”
- Büyükelçi Başçeri: “Tarihe altın harflerle kazınan kurtuluş mücadelesi bugün de bizlere ilham ve gurur kaynağı olmaya devam etmektedir”Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Başçeri ise, deftere şunları yazdı:
“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinizin 84. yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak bir kez daha manevi huzurunuzda bulunuyorum. Aziz milletimizin 100 yıl önce ülkemizi işgale ve bağımsızlığımıza kastedenlere karşı önderliğinizde verdiği benzeri görülmemiş, tarihe altın harflerle kazınan kurtuluş mücadelesi bugün de bizlere ilham ve gurur kaynağı olmaya devam etmektedir. Deha ve liderliğiniz en karanlık anında büyük Türk milletinin yolunu aydınlatmış, milletimiz her ne koşulda olursa olsun boyunduruk kabul etmeyeceğini dünyaya ispat etmiştir. Şimdi yüz yıllık ulu bir çınar olan Türkiye Cumhuriyeti belirlediğiniz ilkeler ve hayata geçirdiğiniz devrimler doğrultusunda müreffeh ve saygın bir ülke olarak geleceğe emin adımlarla ilerlemektedir. Kıbrıs Türk halkının da benimsediği ilkeleriniz, geçmişte olduğu gibi bugün de aynı kuvvetle Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yoluna ışık tutmakta, aynı zamanda dünyada pek çok ulusa rehberlik etmektedir.
Şanlı Türk milletinin büyük evladı, sizi saygı, minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz. İzinizdeyiz. Ruhunuz şad olsun.
- “Tümgeneral Öztürk: “Türk milletine bırakmış olduğunuz özgürlük ve bağımsızlık meşalesini, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de nesilden nesile taşıyacağız”
KTBK Komutanı Tümgeneral Öztürk, deftere şu ifadeleri kaydetti:
“Cumhuriyetimizin Kurucusu, Ebedi Başkomutan, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinizin 84’üncü yıldönümünde sizi saygı ve minnetle yad ediyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir kez daha huzurunuzda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleri asil milletimiz ve şanlı ordumuz tarafından unutulmayacaktır. Akıl ve bilimin ışığında, sağlam adımlarla, gelecek nesillere güçlü bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışmaya, ilelebet izinizde, mücahit Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı ile gönül birliği içinde ilerlemeye devam edeceğiz. ‘Vatanın, her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz’ sözünüzden hareketle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de bir oldubittiye asla izin vermeyeceğiz. ‘Ölürsem şehit kalırsam gazi’ şiarıyla faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Türk milletine bırakmış olduğunuz özgürlük ve bağımsızlık meşalesini, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de nesilden nesile taşıyacağız. Vatan toprakları uğruna canlarını ve kanlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyor, huzurunuzda saygı ile eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.
- Cumhurbaşkanlığı, Atatürk Heykeli’nin Kıbrıslı Türkler için önemi anlatan yazıyı anıt üzerine monte etti
Cumhurbaşkanlığı, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü kapsamında, Lefkoşa Girne Kapısı Atatürk Heykeli’nin Kıbrıs Türkleri nezdindeki önemini anlatan bir levhayı anıt üzerine monte etti.
Levha üzerindeki yazıyı okuyan Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Çağın Zort, Atatük Anıtsal Heykeli’nin tarihçesi hakkında bilgi vererek, 29 Ekim 1963’te Türkiye’den getirilerek, bulunduğu yerde açıldığını ve o günden beri tüm sabotajlara rağmen, Kıbrıs Türkleri tarafından bugüne kadar korunduğunu anlattı.

 
Girne'ye Çok Yakışacak Doğa Parkı'nı Tanıtımı Gün Sayıyor
 
Oğuzhan Hasipoğlu Brüksel'de KKTC'yi ve Taleplerini Anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Girne'ye Çok Yakışacak Doğa Parkı'nı Tanıtımı Gün Sayıyor
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü :Önümüzdeki günlerde Doğa Parkı ...
Son zamanların popüler estetiği ‘Alın daraltma’ nın uzmanı açıkladı
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Ekizceli, ‘’Plastik ...
DP Kurmayları Lefkoşa'da İlçe Yönetim Kurulu ve Örgüt Üyeleriyle Buluştu
DP Genel Sekreteri Girne Milletvekili Serhat Akpınar Lefkoşa buluşmasıyla ...
 
Fırtına ve Sağanak Yağmur Uyarısı
KKTC Meteoroloji dairesi sağanak ve fırtına için uyarıda bulunarak dikkatli olunmasını istedi
Cezalılara Müjde Geldi, Muhaceret Affı 6 Kasım İtibarıyla uygulamaya girdi
KKTC’de izinsiz olarak bulunmaları sebebiyle cezaya düşmüş yabancılara ...
Bakan Ataoğlu :Sizleri bu eşsiz güzellikleri yaşamak için, KKTC’ye davet ediyorum”
Ataoğlu, TÜRKSOY’un düzenlediği, 'Korkut Ata' Türk Dünyası Film Festivali ...
 
Tahsin Ertuğruloğlu: Güney Kıbrıs’ın silahlanma girişimlerini oturup seyretmeyeceğiz
KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu,gündeme dair bazı konularda ...
DP Genel Sekreteri Akpınar : Gelecek Biz Demokratlarla Gelecek
Yerel Seçim Sürecine Start veren Demokrat Partinin Genel sekreteri Girne ...
Başbakan Ünal Üstel Yeni Ceaevini Ziyaret Etti
Başbakan Ünal Üstel, yeni Merkezi Cezaevini ziyaret ederek açıklamalarda bulundu
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva