kibbanner
  • Dolar
    32,3280
  • Euro
    35,0837
  • Altın
    2.292,560
  • Bist-100
    8,983
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KKTC'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Başladı 

KKTC'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları “gençlik meşalesi”nin yakılmasıyla başladı.

16.05.2022 - 12:57
KKTC de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Başladı

Haber :İrem KESİM/KKTC 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 103’üncü yılında, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” KKTC’de tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar bugün Lefkoşa’da “Gençlik Meşalesi”nin yakılmasıyla başladı.
Atatürk Anıtı’nda yapılan açılış törenine Milli Eğitim Bakanı ,Nazım Çavuşoğlu  bakanlık bürokratları, Lefkoşa merkez okullarından öğrenciler ve öğretmenler katıldı.
Törende Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, öğrenciler ile birlikte anıta çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi. Bu sırada Türk Maarif Koleji öğrencisi Ada Doğru, İstiklal Marşı’nı işaret diline çevirdi.ÇAVUŞOĞLU
Milli Eğitim Bakanı,Nazım Çavuşoğlu törende yaptığı konuşmada, Türk milletinin, bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı günün 103’üncü yıl dönümünde, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın, mutluluk, gurur ve coşkusu içerisinde olduklarını belirtti.
Bu günün, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi miladı olduğunu vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, “Bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor, birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlar diliyorum” dedi.
“19 MAYIS DÖNÜM NOKTASI…”
Çavuşoğlu, 19 Mayıs 1919’un, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi, Türk milletini aydınlık yarınlara kavuşturan ve cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktası, hürriyet ve istiklal meşalesinin yakıldığı gün olduğunun altını çizdi.
Çavuşoğlu ayrıca, 19 Mayıs 1919’un, Türk ulusunun Anadolu topraklarında, hür ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcı olduğuna da dikkat çekti.

“Bugün, milletçe, manda ve himaye kabul etmeyeceğimizi, bir kere daha tüm dünyaya ilan ettiğimiz gündür” vurgusu yapan Milli Eğitim Bakanı Çavuşoğlu, şöyle devam etti:
“Bugün, var olmak kavgasına çıkanların, varını yoğunu vatan için, istiklal için feda edenlerin, tarihimize, şan ve şeref veren kahramanların günüdür. Bugün, Atatürk’ün güvendiği, inandığı, cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğine bayram olan gündür.”
Atatürk’ün, ulusun, birlik, beraberlik içerisinde ve özgür olarak yaşamasının güvencesi olan cumhuriyete “En büyük eserimdir” dediğine işaret eden Çavuşoğlu, Atatürk’ün, “Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız” diyerek, Türk gençliğine duyduğu güveni ve verdiği önemi gösterdiğini söyledi.
“TÜRK GENCİ, ÜLKEMİZİ DAHA AYDINLIK GELECEĞE TAŞIYACAK”
Türk gençliğinin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonrada emanete sahip çıkacağını, bu uğurda üstüne düşen görev ve sorumluluğu yerine getireceğini belirten Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Birlik, beraberlik anlayışı içerisinde, birbirine sevgi ve saygı ile yaklaşan, en üst düzeyde eğitim almış, teknolojik yeteneklerle donatılmış Türk genci, bağımsızlık mücadelesindeki inanç ve birlik ruhunu, aynı kararlılıkla sürdürecek, bunu bozmak isteyenlere asla fırsat vermeyecek ve ülkemizi daha aydınlık geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanmaktayız.”
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bütün şehitleri rahmet ve minnetle anan ,Nazım Çavuşoğlu gazilere de sağlıklı bir yaşam diledi. Bakan Çavuşoğlu, yarınların güvencesi gençlerin ve halkın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.
ÖĞRENCİ SİMA BİLGİN'den ANLAMLI KONUŞMA
Lefkoşa Türk Lisesi 9E Sınıfı öğrencisi Sima Bilgin de, törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.
“Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk milleti için, “Bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir” dediğini hatırlatan Bilgin, Atatürk’ün, Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan hareket ederek, Samsun’a geldiği gün olan 19 Mayıs 1919 tarihinin milli mücadelenin başlangıç tarihi olması nedeniyle çok önemli olduğunu vurguladı.
Bu tarih ile birlikte Türk milletinin makûs talihini tersine döndürmeye başardığını ifade eden Sima Bilgin, esaret altında yaşayarak var olunamayacağının ve kutsal vatan topraklarının ilelebet işgal edilemeyeceğinin tüm dünyaya gösterildiğini kaydetti.
“19 MAYIS BAĞIMSIZLIK YOLCULUĞUDUR”
“Atamızın armağanı bu bayramın biz gençlerdeki anlamı çok özeldir” diyen Sima Bilgin, “19 Mayıs kararlılıktır. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlığı kurtaracaktır’ diyerek, Mustafa Kemal’in ardında kararlılıkla yürüyen halktır. 19 Mayıs, Bandırma Vapurunda başlayan ve zaferle sonuçlanan bir bağımsızlık yolculuğudur” şeklinde konuştu.
Bağımsızlık yolu bilinciyle ülke, insanlık ve vatan için mücadele edeceklerini vurgulayan Sima Bilgin, “Dünümüzü teslim aldığımız bu mirasın ne demek olduğunu biliyor, yarınlara o umutla koşuyoruz” dedi.
Atatürk’ün, “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek kendilerine eşsiz bir gurur yaşattığını kaydeden Bilgin, bayram coşkusunun sonsuza dek sürmesini diledi.
Konuşmaların ardından Yarköy Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği “Kıbrıs’ın Efeleri Zeybek Grubu” ve DİGEM Halk Dansları Grubu’nun gösterileri sunuldu.
Daha sonra Milli Eğitim Bakanı ,Nazım Çavuşoğlu ve Türk Maarif Koleji öğrencileri “Gençlik Meşalesi”ni yaktı.
Lefkoşa Türk Lisesi öğrencilerinin Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabını okumasının ardından tören sona erdi.

 
KKTC Tüketiciler Derneğinden Hükümet değişikliklerine eleştiri
 
GAÜ'de Bahar Festivali Coşkusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KKTC Tüketiciler Derneğinden Hükümet değişikliklerine eleştiri
KKTC Tüketiciler Derneği yaptığı açıklamada "Hükümet değişiklikleri insanların ...
UBP Genel Başkanı Sucuoğlu : “Şu an için parti içerisinde bir sıkıntı görünmüyor”
Sucuoğlu'ndan MYK sonrası açıklamada “Şu an için parti içerisinde bir sıkıntı görünmüyor” dedi.
Başbakan Ünal Üstel yeni kabineyi açıkladı
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Girne Milletvekili Ünal Üstel başbakanlığında ...
 
Ercan'da 10 günde 86 bin yolcu ve 728 uçak
​Ercan Havalimanı, Ramazan Bayramı haftası süresince 29 Nisan ve ...
DP Milletvekili Akpınar'dan Gündeme Dair Önemli Açıklama
Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili Serhat Akpınar siyasi gündem ile ...
Başbakan Sucuoğlu :Üstel'in Durumu Çarşamba Günü Değerlendirilecek
Başbakan ve UBP Genel Başkanı Faiz Sucuoğlu, UBP Parti Meclisi’nin Cumhurbaşkanı ...
 
KKTC'de Hükümet Kurma Yetksi Alan Üstel'den Açıklama
KKTC Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan alan Ulusal ...
Dikkat ! Kamu kurumlarında yaz mesaisi başlıyor…
Sürekli ve elzem hizmet veren kurumların dışında kalan kurumlarda çalışma ...
Elektrik faturalarına yansıyan ‘Yakıt Değişim Bedeli’ kaldırıldı
KKTC ​Bakanlar Kurulu, “Elektrik İnkişaf (Değişiklik-No 3) Nizamnamesi”ni ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva