kibbanner
  • Dolar
    32,4873
  • Euro
    34,7668
  • Altın
    2.490,220
  • Bist-100
    9.533,000
   
18/23 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

KKTC TÜYAP’ta 

Kıbrıs Türkleri geniş kitlelere ulaşmak amacıyla İstanbul fuarlarına katılıyor

4.11.2017 - 14:26
KKTC TÜYAP’ta

Kıbrıs Türk yazın sanatı ve sanatçılarıyla, plastik sanatı ve sanatçıları, daha geniş kitlelere ulaşıp, tanıtım yapmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen fuarlara katılıyor.
 
Bir grup Kıbrıslı Türk yazar ve plastik sanatçısının eserleri yarın açılacak 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı ile ARTİST 2017/27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’ndaki yerini alıyor.
 
TÜYAP’ta eş zamanlı başlayacak fuarlara, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nin organizasyonuyla yazın sanatını temsilen gazeteci yazar Özgül Gürkut, Damla Soyalp, Kadir Kaba ve Fatma Akilhoca; sanat fuarında açılacak sergide eserleri sergilenecek plastik sanatçısı temsilen de Şenol Özdevrim ve Bahar Çıralı katılıyor.
 
Türkiye Yayıncılar Birliği’nin işbirliğiyle düzenlenen, Türkiye ve yurt dışından 800’ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı beklenen 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda, 9 gün boyunca panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk atölyelerinden oluşan kültür etkinlikleri ve imza günlerinde yazarlar okurlarıyla buluşacak.
 
KKTC YAYINLARI STANDI AÇILACAK
 
Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, “İyi ki Varsın Edebiyat” temasıyla kapılarını açacak kitap fuarında bu yıl Onur Yazarı Ayla Kutlu oluyor. Onur konuğu ülkenin ise Kore Cumhuriyeti olacağı fuarda KKTC de, Kültür Dairesi koordinasyonuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yayınları standı açacak.
 
36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’ndaki Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp Kaya’ın başkanlığını yaptığı KKTC heyetinin açacağı KKTC Yayınları standı, “Salon 2 Stand 2601B” adresinde yer alacak.
 
İMZA GÜNLERİ DÜZENLENECEK
 
Kitap Fuarı’nın açılacağı yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek imza günü etkinlikleri çerçevesinde gazeteci yazarlar Özgül Gürkut ve Damla Soyalp “Yarım Kalmış Bir Yaşam, Dr. Burhan Nalbantoğlu” isimli Kıbrıs Türk Tabipleri Odası yayınlarından çıkan kitaplarını imzalayacak.
 
Şair Fatma Akilhoca’nın ise Işık Kitabevi Yayınları’ndan çıkan 5. kitabı “Tuz Dölü” ve diğer kitaplarını; fotoğraf sanatçısı araştırmacı yazar Kadir Kaba’nın ise “Kıbrıs Türk Fotoğrafı’nın Kökeni” isimli kitabı ve diğer kitaplarını 11 ve 12 Kasım tarihlerinde imzalaması öngörülüyor.
 
ARTİST 2017
 
Dokuz gün süresince birbirinden önemli sergilere ev sahipliği yapacak ARTİST 2017 / 27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı’nda Kıbrıs Türk sanatını temsilen açılacak sergide, ressam Bahar Çıralı ile resim-seramik sanatçısı Şenol Özdevrim’in eserleri sergilenecek.
 
Teması “Ütopya” olan ARTİST 2017 / 27. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı, yaklaşık bin sanatçının işlerinin sergilendiği galeriler, bağımsız grup ve inisiyatifler ile birlikte 150’ye yakın genç sanatçıyı da konuk edecek.
 
İki farklı salonda açılacak olan ARTİST 2017 yaklaşık 12.500 metrekarelik bir alanda kuruluyor.

 
Dağ Denize Kavuştu
 
Çocuk Korosu Kayıtları Uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ateş ve Diva Manastırda Buluştu
Ateş ve Diva Konseri, Bellapais Manastırı’nda yapıldı
Karatahta Güzelyurt’ta Sahnelendi
Karatahta oyunu, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahnelendi
Sinemanın Selanik’te 58. Buluşması
Sinemanın en yenileri 11 gün boyunca Selanik’ten geçecek
 
Çime Değil Geleceğe Su Bırak
Çevre Gönüllüleri Oluşumu, Çime Değil Geleceğe Su Bırak etkinliği düzenliyor
Cadılar Bayramı Etkinliğinde Doyasıya Eğlendiler
GAÜ’nin organize ettiği “Halloween Party” renkli görüntülere sahne oldu
Cumhurbaşkanı Akıncı: “Bizleri Kültür Sanat Birleştiriyor”
Cumhurbaşkanı Akıncı, kültürün sanatın birleştirici yönü bulunduğunu ifade etti
 
Girne Belediyesi Sanat Galerisi Açılıyor
Sanat galerisine dönüşen eski trafo binasının açılışı 2 Kasım’da yapılacak
Yeni Sezondan İlk Çocuk Oyunu
Perdeler yeni sezonun ilk çocuk oyunu Dağ Denize Kavuştu için açıldı
Rüya Taner Piyano Resitali Büyük İlgi Gördü
“Bir Belde Bir Resital” temalı Rüya Taner resitaline yoğun katılım gösterildi
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Hasipoğlundan  Strazburg’da Önemli Mesaj

Hasipoğlundan Strazburg’da Önemli Mesaj

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva