kibbanner
  • Dolar
    32,3123
  • Euro
    35,0040
  • Altın
    2.446,810
  • Bist-100
    10.173,000
   
18/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Girne'de Turizm Şöleni Büyük İlgi Gördü 

Turizm ve çevre Bakanlığı organizasyonunda, Girne Belediyesi Katkılarıyla, Girne’de Düzenle'nen Turizm Şöleni Büyük İlgi Gördü

21.04.2018 - 17:21
Girne de Turizm Şöleni Büyük İlgi Gördü

, Girne’de  Turizm Şöleni düzenlendi.
Turizm şöleni boyunca, Girne Kordonboyunda, oteller  stand kurarak tanıtım yaparken, ayrıca, Kıbrıs Türk kültürü ve mutfağına  özgü  yiyecek içecek satışları yapıldı.
Şölen boyunca, birçok  konser, halk dansları ve modern dans gösterileri yer alırken,  çocuklara  yönelik etkinlikler,  çeşitli ikramlar, hediye çekilişleri,  girne liman ve  kale turları yapılıyor...

Şölen, Girne  Ramadan Cemil Meydanı  ve Antik Liman arasında gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.
Zeytin tütsüsü yakılarak startı verilen şölende daha sonra Ardından Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu konseri yer aldı.
Şölende ilk konuşmayı yapan Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Şube Amiri Mustafa Köprülü, hafta etkinlikleri kapsamında Girne’de düzenlenen şölene katılan herkese teşekkür etti.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, Girne kenti ve turizminin birbirinden ayrılamaz olduğunu ifade ederek, Girne’nin turizmin başkenti ve odak noktası olduğunu belirtti.
Girne kenti ve turizmini planlayarak daha iyi noktalara taşımak için, imar planını hayta geçirdiklerini dile getiren Güngördü, turizmde, bakanlık, beleidye sivil toplum , meslek örgütleri ve halkın işbirliğinin önem taşıdığına vurgu yaptı.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da şölende yaptığı konuşmada, bir ada ülkesi olan KKTC’de ekonomi gelişmenin turizm ve  yüksek öğrenimle mümkün olabileceğini belirterek, turizmin , ekonomik kalınma ve istihdama önemli katkı sağladığını  kaydetti.
KKTC’ye 4-5 saatlik uçuş mesafesinde  yaşayan,  1 buçuk  milyar insanı büyük bir potansiyel olarak gördüklerini  belirten Ataoğlu, hedeflerinin kitle turizm yanında , sağlık spor, eko ve diğer alternatif  turizm  çeşitlerini  geliştirerek , otellerdeki  doluluk oranlarını  yıl boyunca yüzde 90’lara çıkarmak olduğuna dikkat çekti.
Bakanlık olarak,ülkede somut adımlar  atıp gerekeli yasal ve altyapısal düzenlemelerle ve turizmi çeşitlendirerek, 12 aya yayma kararlılığında olduklarını söyleyen Ataoğlu, bunun için sektördeki tüm paydaşlarla işbirliği içinde  çalıştıklarını anlattı..
Yerli istihdam ve yerli ürünlerin  tüketiminin desteklenmesi için  otellerle görüşme yaptıklarını da kaydeden Ataoğlu, ayrıca OTEM’i yeniden devreye sokarak , turizme kalifiye eleman yetiştirmeye çalıştıklarını anlattı.
Ülkenin turzim başkeni olan Girne’nin turizm potansiyelini  artırmak ve marka değerini yükseltmek amacıyla çalıştıklarını kaydeden Ataoğlu, Girne için teleferik  projesi çalışmalarının devam ettiğini, 2012 yılında kapatılan  Güzel  Sanatlar Müzesinin restore edilerek yeniden ziyarete açılacağını, tarihi Lambousa  Krallığında çevre düzenleme çalışmaları başlatıldığını ve 30 Mayıstan itibaren ise Girne-Alanya  arasında gemi seferlerinin başlatılacağını kaydetti.
Girne Antik yat Limanı konusunda yakında ihaleye çıkılacağını da belirten Ataoğlu, bu projelerin hayta geçmesiyle ülke tuziminde büyük ilerleme  sağlanacağına inanç belirtti. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da, 1999 yılında kendi turizm bakanlığı döneminde de Nisan ayında benzer etkinlikler yapıldığını anımsatarak, o günden bugüne anlayışlarda iyi yönde bir farklılık olduğunu, turizmin yaz aylarına mahsus bir etkinlik olmaktan çıkarıldığını söyledi.
KKTC’nin yılın her ayında ayrı güzleliklere sahip olduğunu belirterek, turizmin süreklilik arzetmesi gerektiğini belirten  Akıncı, K bu yıl kış aylarında da doluluk oranlarının  iyi olmasının memnuniyet verici olduğunu ifade etti.
Akıncı, Girne’ye gelecek olan turistin yüksek binaları için değil, limanı, kalesi ve her yerdeki tarih ve kültürel mirası için geleceğinin unutulmaması gerektiğini belirtti.
Kuzey Kıbrıs’ın turizme sunacağı çok güzel bir iklimi , güzel sahilleri , güzel akdeniz mutfağı v eçok güzel misafirperver insanlarıolduğunu vurgulayan Akıncı, ülkenin bu değerlerinin korunması gerektiğini kaydetti.
Girne’nin artık bir imar planı olmasının sevindirici olduğunu , bu aşamadan sonra, planlı bir gelişme sağlanabilecğeini söyleyen Akıncı, “Tarihi kütürel mirasımızı koruyabilmeli,tarih ve kültüre  uyumlu  yapılaşmayı başarma  basiretini göstermeliyiz”dedi.
Konuşmasında, ülkeyi ziyeret eden turistlerin de yerli halkın da  en fazla şikayetçi olduğu konunun çevre kirliliği olduğuna da vurgu yapan Akıncı, “”yerde göreceğimiz bir kirlilik bir çöp  bizi rahatsız etmeli ve biiz üzmelidir.bunun afrkındalığını yaratmak için  hep bereaber uğraş vermeliyiz. Bakanlık beleidye sivil toplum örgütleri ve halk  olarak bu farkındalığın artması için hepimiz uğraşmalı ve mücadele etmeliyiyiz”diye konuştu.

 
Bakan Çavuşoğlu Bugün Kıbrıs'ta
 
7.Aziz George Festivali Koruçam’da Devam Ediyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Çavuşoğlu Bugün Kıbrıs'ta
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu öğle saatlerinde KKTC’ye geliyor.
Görneç 6. Görneç El Makarnası Festivali'ne Hazır
6. Görneç El Makarnası Festivali, 6 Mayıs Pazar günü yapılıyor.
TKP YG Genel Başkanı Çakıcı Arter'i Ziyaret Etti
Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, ...
 
Mesarya Bölgesinde Elektrik Kesintisi
Geçitkale Trafo Merkezi’nde yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle ...
Londra'dan Arayıp Serhat İncirli'den Yardım İstedi
Kanal T Canlı yayınına katılan acılı Anne Özürlü Oğlu'nun Rum hapisanesin'de ...
Gazimağusa Belediyesi Maraş Bölgesinde Altyapı Yenileme Seferberliği Başlatıyor
Gazimağusa’da, Maraş bölgesinin asfalt, kaldırım ve drenaj altyapısını ...
 
Meteoroloji Dairesi'nden Haftalık Rapor
Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde 32 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor.
Görevden Alma ve Atamalar Devam Ediyor
Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na bağlı Serbest Liman ve Bölge Müdürlüğü ...
FETÖ’den aranan firari Albay Girne’de yakalandı
Yakalanan Firari Albayın Türkiye'ye Teslim edileceği bidiridi
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva