kibbanner
  • Dolar
    32,5263
  • Euro
    34,7959
  • Altın
    2.432,990
  • Bist-100
    9.722,000
   
21/27 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

GAÜ'den “ Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli” Özel Gösterimi 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kültür Miras Yönetimi Yayını bünyesinde ortaya koyulan “500 Yıllık Tarih; Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli”nin özel gösterimi gerçekleşti.

19.01.2019 - 10:51
GAÜ den  “ Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli” Özel Gösterimi


Yönetmenliğini Kıbrıslı Türk yazar, senarist, yönetmen ve aynı zamanda GAÜ Akademisyeni Ferhat Atik’in üstlendiği “Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli” gösterimi öncesi belgesel bünyesinde bulunan katılımcılar kısa konuşmalar gerçekleştirdi.
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar “Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli” gösterimi öncesi gerçekleştirdiği konuşmasında, GAÜ’nün ilk hayat bulduğu zaman “Geleceği Yaratan Geçmiştir” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, o günden bugüne, üniversite olarak her türlü gelişim sürecinde geçmişten geleceğe bağlayan birçok ana unsuru ve toplumsal sorumluluğun yerine getirilmesini misyon olarak edindiklerini söyledi.
Akpınar, Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli’nin zamanın birikimiyle var olduğunu ve büyük emekler gösterildiğine değinerek, açıklamasının devamında ise belgeselin bu zamana kadar daha önce yapılmamış tarihi belge niteliği taşıdığını vurguladı.
Akpınar ayrıca,Türklerin gelecekle ilgili her türlü sorgulamada olduğu bu dönemde geçmiş olduğumuz tüm eğitim ve süreçlere aydınlatıcı her türlü materyalle ve hayatta olan süreçlere tanıklık eden eğitimcilerimizle bu eseri geleceğe miras bırakmak istedik. bilgi ve deneyimleriyle bugün aramızda olmasını çok istediğim bizlere çok değer veren rahmetli Harid Fedai’nin çok önemli katkısı vardır ‘Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli’ hazırlanmasında çok büyük emeği vardır ”dedi.
Eğitimci Ulus Ilgat, “Beni çok duygulandıran bir belgesel oldu. 37 yıl öğretmenlik yaptım ve Kıbrıs tarihinde çok travmalar yaşandı. Ben 1963 yılında eğitime başladığımda çatışmalardan dolayı gidemedim. Tüm korkuları o zaman yaşadık. Eğitim’de babamı örnek aldım. Bu belgesel tüm geleceğe örnek olacaktır. Gelecekte KKTC’nin daha da yükseleceğine eminiz” dedi.
Babası Halit Fedai adına konuşmayı kızı, İley Fedai Taşkın gerçekleştirirken, Fedai konuşmasında, “Benim için çok anlamlı “Kıbrıs Türk Eğitim Tarihi Belgeseli” hazırlanması. Ben babamın izinden gittim. Bu anlamlı günde beni davet ettiğiniz için çok teşekkür ederim”dedi.
Yönetmen Ferhat Atik ise gerçekleştirmiş olduğu konuşmasında, “Bir gün fark ettim ki tarihi yaşayanlar yazanlar olmuyor. İnsanlar tarihi yaşarken, başka insanlar tarihi yazıyor. Yıllar önce bir yalnızlık hissettim ve bu belgeseli hazırlamam gerektiğini düşündüm. Harid Fedai hocayla tanıştım. Bu konu da çok yardımcı oldu. Biz vardık diyebilmek için bu projeleri yapmaya karar verdik. GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar’a çok teşekkür ederim. Önümüzde yapacağımız daha çok proje var sizinle tekrardan buluşacağız” dedi.
Belgesel gösteriminin ardından, katkıda bulunanlara, GAÜ Kurucu Rekötrü Serhat Akpınar tarafından, teşekkür plaketi takdim edildi.
 

 
Prof.Dr. Ünal Suriye Konusundaki Değelendirmelerini GAÜ'den açıkladı
 
Tuğgeneral Algan'dan Başkan Güngördü'ye ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi'nin hurda ihalesi 17 Ocak'ta
Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi, 17 Ocak’ta devlet dairelerinin teknik ...
Girne Belediyesi kültür sanat etkinlikleri sürüyor
Girne Belediyesi’nin kış ve bahar ayları için hazırladığı kültür sanat ...
Rumlar Yortu nedeniyle Gazimağusa'da ayin düzenlendi
Kıbrıslı Rumlar’ın kutsal günlerinden olan Theofania Yortusu nedeniyle ...
 
GAÜ'den Mevlanayı Anma Gecesi
Bu Özel Geceye Tüm KKTC Halkı ücretsiz olarak katılabilecek
Kuzey Kıbrıs Seramik Derneği'nin Mediterra sergisi Açılıyor
Kuzey Kıbrıs Seramik Derneği'nin, Kültür Dairesi katkılarıyla yapılacak ...
Başkan Güngördü 3’üncü Kaleiçi Old Town Festivali’ne Katıldı
Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin düzenlendiği 3’üncü Kaleiçi Old Town ...
 
İskele'de meme kanserine karşı farkındalık için yürüdüler
İskele’de meme kanserine karşı farkındalık çalışmaları çerçevesinde “Pembe ...
1. Güneşköy Nar Panayırı, 6-7 Ekim'de
Güneşköy Muhtarlığından yapılan açıklamada, panayırın açılışı saat 15.00’te ...
Koray Avcı Sevgisi Gazimağusa'da Caddeye Taştı
Gazimağusa'da Arkın Palm Beach Hotel'de Sahne alan Koray Avcıyı Otel Misafirleri'nin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva