kibbanner
  • Dolar
    32,3462
  • Euro
    35,1024
  • Altın
    2.309,340
  • Bist-100
    9,080
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Fitness Uzmanı Maçila'dan Evde Egsersiz Tavsiyesi 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Fitness Uzmanı Erdal Maçila karantina günlerinde sağlıklı kalmak ve kilo almamak açısından evde yapılabilecek kolay egzersizler hakkında açıklamalarda bulundu.

24.03.2020 - 16:38
Fitness Uzmanı Maçila dan Evde Egsersiz Tavsiyesi

    Haber :İrem Kesim/KKTC

Maçila; “Sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak için düzenli egzersiz yapmanın önemi hemen hemen herkes tarafından kabul ediliyor. Her gün 20-30 dakikalık basit egzersizler ya da haftanın 3 günü 45-60 dakikalık antrenmanlar  vücudun fit ve formda kalmasına yardımcı oluyor” dedi.
ISINMA İÇİN EVDE YAPILABİLECEK KOLAY EGZERSİZLER
Egzersiz öncesi yapılan ısınma hareketleri hem yapılan antrenmanın verimliliğini artırıyor hem de bedenin yoğun egzersiz programına hazırlanmasına yardımcı oluyor.
Hafif yürüyüş: Olduğunuz yerde dirseklerinizi kırarak yürüyün. Yaklaşık 3 dakika boyunca yerinizde yürüdükten sonra sağ dizinizi yukarıya doğru kaldırıp göğsünüze bastırmayı ve daha sonrada sol dizinizi göğsünüze bastırmayı deneyin.
Çömelme: Kalça, bacak ve karın kaslarını antrenmana hazırlayan çömelme hareketi için ayaklarınızı omuz genişliğinde ve kollarınızı da yere paralel bir biçimde açın. Dizlerinizi hafifçe kırarak çömelin. Ancak tam oturmamaya gayret edin. Hareketi yavaş tempoda yaklaşık 3 dakika tekrarlayın
KARIN KASLARI İÇİN EVDE YAPILABİLECEK KOLAY EGZERSİZLER
Düz bir karna sahip olmak için evde yapılabilen egzersizler aynı zamanda karın kaslarının da güçlenmesini sağlayarak duruş bozukluklarının önlenmesine yardımcı oluyor.
Plank: Karın kaslarını güçlendirmek için en etkili hareketlerden biri olan plank için ön kollarınızın üzerinde şınav pozisyonunda durun. Karnınız, bacaklarınız ve kalçanızı sıkarak en az 30 saniyelik 3 set şeklinde hareketi tekrarlayın.
Leg Raise: Özellikle alt karın kaslarını çalıştıran leg raise hareketi için sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı bileştirerek ikisini birlikte yukarı doğru kaldırıp indirin. 
Yarım Mekik: Klasik bir karın egzersizi olan yarım mekik için sırt üstü uzanın. Dizlerinizi kırın ve ellerinizi başınızın kenarlarına ya da göğsünüzün üzerine kenetleyerek yukarı doğru gövdenizi kaldırıp indirin. 
KALÇA SIKILAŞTIRMAK İÇİN EVDE YAPILABİLECEK KOLAY EGZERSİZLER

Hip Lift: Dizlerinizi bükerek sırt üstü uzanın. Bir bacağınızı ileriye doğru uzatarak karın kaslarınızı sıkın ve kalçanızı havaya kaldırın. Bu pozisyonda bir iki saniye bekledikten sonra tekrar bacağınızı ve kalçanızı indirin. 
Kick Back: Dik ve sıkı kalçalar için en etkili egzersizlerden biri olan geriye tekme hareketi, karın kaslarını da çalıştırıyor. Diz üstünde durun. Ellerinizi omuz genişliğinde açın ve elleriniz ve dizleriniz üzerinde sabit bir şekil alın. Bir diziniz yerdeyken diğer bacağınızla geriye tekme atar şekilde uzatarak yukarıya kaldırın ve tekrar eski pozisyonunuza dönün. 
Squat: Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Ellerinizi öne doğru yere paralel şekilde uzatın. Karnınızı ve kalçanızı sıkarak kalçanızı geriye doğru atarak çömelip kalkın.
BASEN ERİTMEK İÇİN EVDE YAPILABİLECEK KOLAY EGZERSİZLER
Lunge: Bacaklarınızı omuz genişliğinde açın ve belinizi dik tutun. Ellerinizi belinize koyun ve bir bacağınızla ileriye doğru büyük bir adım atın ve diğer bacağınızı bükerek dizinizi yere değdirip tekrar aynı pozisyonunuza geri dönün. 
Standing Side Kick: Bacaklarınızı kalça genişliğinde açın ve sağ bacağınızı kalçadan mümkün olduğunca yana doğru açın ve tekrar geriye aynı pozisyonunuza dönün. 
Maçila; “Tüm bu hareket egzersizlerini uygular iken hareketleri 4 set 15-20 tekrar arası uygulayın.Set araları dinlenmeleri ise 45 saniye ve egzersiz aralarını ise iki dakika dutun bu şekilde bölgesel yağ yakmak da sağlanacağı için formunuzu koruyabilirsiniz” dedi.

 
Serdar Denktaş'tan ' Ankara Marşlı' Türkiye'den Yardım Talebi Paylaşımı
 
Başbakan Tatar: koronavirüsü dolayısı ile 849 turist ülkelerine gönderilmeye başlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet Kesim Yazdı :Merhum Denktaş'a Yapılan ayıp nasıl telafi edilecek ?
Gazeteci Yazar Mehmet Kesim KKTC kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş ...
Mehmet Kesim Yazdı : Hoş Geldin Sefalar Getirdin 2020
Gazeteci Yazar Byturco yayın grubu başkanımız Mehmet Kesim köşesini 2020 ...
30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlanıyor
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
 
Akpınar'dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar; '30 Ağustos ...
UBP'de Genel Sekreterlik seçimi Bugün Yapılıyor
Ulusal Birlik Partisi'nde (UBP) Genel Sekreterlik görevinde bulunan Taçoy'un ...
Herkese Gönlünce Mutlu Bayramlar..
Bayramlar Kardeşliktir,Sevgidir,Saygıdır,Biraraya gelerek kucaklaşmaktır
 
Doğandemir'den GAÜ'de Söyleşi
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinleri ...
GAÜ Kurucu Rektör Akpınar'dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rekötrü Serhat Akpınar, 8 Mart ...
UBP 21. Olağan Kurultayı Gerçekleştiriliyor
Kurultay ile İlgili Bir Yazılı Açıklamada Bulunan UBP genel Başkanı Hüseyin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
18 polis mensubuna yeni  görev yeri

18 polis mensubuna yeni görev yeri

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva