kibbanner
  • Dolar
    32,2854
  • Euro
    34,9998
  • Altın
    2.462,760
  • Bist-100
    10.160,000
   
18/23 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Emre Kınay’a Büyük İlgi 

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından düzenlenen GAÜ 3. Tiyatro Günleri 2. gününde Emre Kınay’ın performansı ile gerçekleşen “Nihayet Bitti” isimli tek kişilik oyun tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü.

24.03.2016 - 21:07
Emre Kınay’a Büyük İlgi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ve Oyunculuk Bölümü tarafından, Teknogold, Baştaşlar İnşaat, Le Chateau Lambousa Hotel işbirliği ve Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlenen GAÜ 3. Tiyatro Günleri 2. gününde Emre Kınay’ın performansı ile gerçekleşen “Nihayet Bitti” isimli tek kişilik oyun tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü.

GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne kampüsü, Uluslararası Spectrum Kongre Salonunda sahnelenen “Nihayet Bitti” isimli tek kişilik oyununa; GAÜ öğrencileri ve Kıbrıs halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi. Oyunun ardından ünlü sanatçı Emre Kınay GAÜ TV mikrafonlarına yaptığı açıklamada, oyuna gösterilen yoğun ilginin kendisini çok memnun ettiğini belirterek, GAÜ’nün bu yıl 3.’sünü gerçekleştirdiği Tiyatro günlerinin sanata çok büyük faydası olduğuna inandığını söyledi. Kınay konuşmasının devamında şunları söyledi: “Geçen sene ‘Sondan Sonra’ oyunu için gelmiştik. Bu sefer de tek kişilik oyun sergilemeye geldim. Seyirciler olsun, öğrenciler olsun olağanüstü umarım bütün festivali böyle geçirirsiniz. Ben oyuncu olarak burada olmaktan çok memnunum, eğer siz de memnunsanız alışveriş tamamlanmış demektir. Girne Amerikan Üniversitesi oyunculuk bölümü öğrencileri Kıbrıs tiyatrosuna, sinemasına, televizyonuna hizmet vermeliler ve aynı zamanda mümkün olduğunca üretim yapmaya çalışmaları ve köy köy dolaşıp seyirci biriktirmeleri lazım. Kültür ve sanatla yoğurulan bir toplum her zaman daha kıymetli, daha vizyonlu ve daha yumuşak olur”.
 
Kınay tiyatroda sponsorların önemine değinerek, özellikle ASEL Grup’a sanata vermiş olduğu değer ve destekler için teşekkürlerini sundu. Kınay ayrıca GAÜ 3. Tiyatro Günleri’nin ana sponsoru olan ASEL Grup’a itafen yapmış olduğu açıklamasında; “Sizin gibi sanata yatırım yapan kurumlara her zaman ihtiyacımız var. Ayrıca öğrenciler adına da sizlere teşekkür ederim. Sizin de bu kadar vizyoner bir şirket olmanızdan dolayı da tekrardan teşekkür ederim” dedi.
 
ASEL Genel Müdürü Muhammet Ateş ise yapmış olduğu açıklamada: “Emre Kınay’a sergilemiş olduğunu Tiyatro oyunu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Çok keyifli bir gösteri izledik ve çok beğendik. Geçen sene de TeknoGold ve Citroen ailesi olarak sponsor olduk ve yine birlikteydik. Biz de bu vesiyleyle sizin oyunlarınızı izleme şansı bulduk. İnşallah seneye de sizleri burda görürüz”.
 
GAÜ 3. Tiyatro Günleri Günay Karacaoğlu’nun Oynadığı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu “Basit Bir Ev Kazası” Adlı Oyunla Devam Ediyor
 
25 Mart Cuma günü saat: 20:00’da GAÜ Uluslararası Spectrum Kongre Merkezi’nde Günay Karacaoğlu’nun oynadığı, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu “Basit Bir Ev Kazası” ile devam edecek.
 

 
Melek Ruso'nun İlk Kişisel Sergi Heyecanı
 
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Bahar Konserleri" Düzenliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Melek Ruso'nun İlk Kişisel Sergi Heyecanı
Melek Ruso’nun ilk kişisel sergisi “Dünyam”, 28 Mart Pazartesi günü saat ...
Emre Kınay, “Nihayet Bitti” Oyunu ile GAÜ Sahnesinde
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Sahne Sanatları Yüksekokulu, Drama ...
Gazimağusa Şiir Günleri Başladı
Gazimağusa Belediyesi’nin Dünya Şiir Günü nedeniyle düzenlediği Gazimağusa ...
 
7. Gafgarıt Festivali Hazırlıkları Sürüyor
Değirmenlik Belediyesi ile Yiğitler Kadınlar Derneği (YİĞİT-DER) işbirliğinde ...
SON BAŞVURU 17 MART 2016'DA
GAÜ'nün Fotoğraf Yarışması Başvuruları Sürüyor
O SES TÜRKİYE'DE KKTC RÜZGARI
Türkan Kürşad için heyecan dorukta.
 
MERİT ROYAL'A ANLAMLI ÖDÜL
En Memnun Kalınan Kıbrıs Tesisi Ödülü Merit Royal'in
Dağlı'nın "Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa" Adlı Eseri Tanıtılacak
Dr. Okan Dağlı’nın “Medeniyetlerin Kesiştiği Kent Mağusa” adlı eseri 8 ...
Derya'nın Rüyası Son Kez Sahneleniyor
Kıbrıs Türk Devlet Tiyatrolarının, 2015- 2016 2. Tur oyunu olan “Derya’nın ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

Genel Başkan Erhürman “Yaşananlar kader değildir, umut vardır”

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva