kibbanner
  • Dolar
    32,2505
  • Euro
    34,8224
  • Altın
    2.430,230
  • Bist-100
    10.056,000
   
18/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Dünyaca Ünlü Fitnes Ekipmanı Tecnogym GAÜ ile İşbirliği yapacak 

Fitness ekipmanları üretiminde uluslararası üne sahip, İtalya merkezli ‘Tecnogym’ ile GAÜ arasında gerçekleşen bir ön anlaşma uyarınca, KKTC'de benzeri olmayan bir spor merkezinin kurulmasına yönelik bir proje geliştirilecek

7.09.2019 - 09:29
Dünyaca Ünlü Fitnes Ekipmanı Tecnogym GAÜ ile İşbirliği yapacak


GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar imzası ile kamuoyu bilgisine sunulan açıklamada; Kapsam ve yapılanma özellikleri açısından; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez uygulanacak ‘istisnai’ bir geliştirme projesi ile,  firmanın dünya çapında kullandığı “tam kuvvet eğitim hattı” stratejisi kullanılarak, eğitim aktörleri ile özellikle alan profesyonellerinin bir araya getirilmesi hedeflendiği bilgisi verildi. Diğer yandan projenin, Türkiye Cumhuriyeti için de ek önemli olanaklar sağlayacağı konusunda taraflarca ortak görüşe sahip olunduğu bilgisi, açıklamadaki diğer satır başlarından biri oldu.
Tecnogym ve GAÜ yetkililerinin de hazır bulunduğu, taraflara GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ile Tecnogym Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı  Vittorio Zagaia’nın başkanlık ettiği ve GAÜ Kampüsü’nde gerçekleşen görüşmeler sonrası yapılan değerlendirmelere ise yazılı açıklamada şu şekilde yer verildi;
“İtalya’da 1983 Yılı’nda kuruluşundan sonra kısa bir sürede, olimpiyatlar gibi küresel büyük spor organizasyonlarının baş tedarikçisi olma ünvanı alan; Fitness ve wellness sektöründe lider olan İtalyan Technogym The Wellness Company’nin, KKTC’de Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile birlikte yürüteceği proje ile ülke sporuna, bağlı sektörlere ve yüksek eğitimine büyük açılımlar sağlayacağı öngörüsüyle iş birliği kararı alınmıştır. 
Yapılan görüşmeler, konuklarını GAÜ Kampüsü’nde ağırlamak ve ortaya konulan iradeden duyulan memnuniyet; Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar tarafından ‘Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin ve Tıp Fakültesi’nin ayrıca destek vermesi, bizi teşvik eden ana unsurlardan birisi olmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, ilk kez böylesi bir merkez oluşmuş olacak, sadece yüksek öğretimde olan gençlerimizin değil, okul öncesinden de çocukların katılabileceği, onların fiziksel tüm spor yaşamlarını yönlendirecek ve altını çizerek söylüyorum; Çok istisnai bir spor merkezini hayata geçirmiş olacağız.’ ifadeleri  ile tanımlanırken, Türkiye’de ve dış dünyada çok önemli yatırımları ve projeleri ile tanınan Sayın Vittorio Zagaia’nın da;  ‘Öncelikle markamızın, GAÜ markasının yanında yer almasından duyduğum memnuniyeti belirterek teşekkür ediyorum. Eğitim faktörü, dikkatle üzerinde sürekli durduğumuz ana belirgendir. Bu anlamda, marka kararlığımızı bir yandan geliştirirken örneğin; Kendi eğitim akademimizde sağlıklı yaşamı, hareket etmeyi ve günlük yürüyüş mesafesinin 30 km ‘den 1’km ye gerilediği yürüme kapasitesinin tekrar normalleştirilmesi ve bilincin yaygınlaştırılması adına yatırımlar yapıyoruz. Buradaki en önemli faktör, üniversiteler ve genç nesildir. Genç neslin, her zamankinden daha üretici ve yaratıcı olması, daha fazla hareket etmeye teşvik edilmesine yönelik düşünüyoruz. Girne Amerika Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz ve çok hızlıca kurgulanacak bu projenin güçlü paydaşıyız.’ sözleri ile tamamlanmıştır.

 
Bakan Taçoy: "Elektrik bir memleket meselesidir"
 
Girne'de Satılık ve Kiralık Evlerde Fiyat Düşüşü Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GAÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Caniklioğlu İddaalı Konuştu
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem ...
GAÜ Antrenörlük Özel Yetenek Sınavları Devam ediyor
Türkiye’nin çeşitli illerinde gerçekleşecek olan sınavların dışında, her ...
GAÜ Küresel Misyon Yolculuğu Süreci Afrika'da Başladı
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Küresel Misyon Programında, atamalarını ...
 
Dekan Caniklioğlu :En Büyük Amacımız Disiplinli Dürüstve Çalışkan Öğrenciler Yetiştirmek
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meltem ...
GAÜ ve Medipol Üniversitesinden İşbirliği
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve beraberinde ...
KAÜ Rektörü Prof.Dr Özgöker.Uluslararası Güvenlik ve Göç Zirvesinde Konuştu
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Özgöker, Beykent ve ...
 
GAÜ'de Üniversite Öncesi Yaz Kampı Başvuruları Devam Ediyor
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Yükseköğretimdeki üniversite sınavına ...
GAÜ Ayrıcalığı İle Okumak İçin Yatay Geçiş Fırsatı
GAÜ’ye Kayıt Hakkı Kazanan Tüm Öğrencilere, Kontenjanlar dahilinde 7 Yıl Kesintisiz Burs İmkanı
Kıbrıs Üniversiteler Birliğinde Yeni Başkan Doç. Dr. Asım Vehbi oldu
KKTC Hizmet veren Kıbrıs Üniversiteler Birliği (KÜB) altı Üniverstenin ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva