kibbanner
  • Dolar
    32,4375
  • Euro
    34,7411
  • Altın
    2.441,870
  • Bist-100
    9.916,000
   
20/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Cumhurbaşkanı Tatar Yabancılara Mülk Satışı Konusunda Açıklama 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara mal satışının belli kurallara bağlı olduğunu, sayılarla kısıtlandığını ve güvenlik soruşturmasından geçtiğini kaydetti.

10.12.2023 - 23:43
Cumhurbaşkanı Tatar Yabancılara Mülk Satışı Konusunda Açıklama

Tatar, sözleşmeyle yapılan ve tapuya bildirilmeyen satışın önüne geçilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini de ifade etti.
 Tatar, yabancılara mal satışının belli kurallara bağlı olduğunu, sayılarla kısıtlandığını ve güvenlik soruşturmasından geçtiğini kaydetti.
Tatar, KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen eski belediye başkanları toplantısına katıldı.
 Çatalköy’de yer alan toplantıda Cumhurbaşkanlığı Danışmanlık ve Siyasi İşler Müdürü Halit Bağman, Yerel Yönetimler Danışmanı İlker Edip ve Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Gökhan Güler de hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının yaptığı çalışmaların ve hizmetlerin verilen mücadelede önemli bir zemin oluşturduğunu söyledi.
Siyasete girdiği günden itibaren belediye başkanlarıyla diyaloğu olduğunu kaydeden Tatar, verilen hizmetlerden dolayı eski başkanlara teşekkür ederek, memlekete hizmet için eski belediye başkanlarının tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediğini ifade etti.
Belediyelerin birleştirilmesiyle ilgili Yerel Yönetimler Reformu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, belediyelerin güçlenmesiyle ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlanacağını vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle 2 eşit egemen devletin iş birliğine dayalı çözümü dünyaya anlattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Avrupa Birliği içinde tek egemenlik altında çözümün Türkiye’nin garantörlüğünün sona ermesi ve Türk askerinin çekilmesine neden olacağını söyledi.
Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan son gelişmelere değinen Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde Kıbrıs’ta siyasette değişiklik olmadığını teyit ettiğini söyledi.
Kıbrıs’ta çözüm bulunana dek Güney Kıbrıs ile birçok konuda iş birliği yapılabileceğini ancak Kıbrıs Rum tarafının iş birliği yapmak için masaya oturmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, “Kıbrıs adasında enerji sorununun çözümü için anakıtaya bağlanmalı. Uzak ve riskli olan Yunanistan yerine daha yakın, güvenli ve ucuz olan Türkiye üzerinden Avrupa Birliğ'indeki enterkonnekte sisteme geçilebilir. İnsanlığa çevreye ve doğaya hizmet edecek bu teklifi Kıbrıs Rum tarafına yaptık” ifadelerini kullandı.
KKTC’nin Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üye olmasının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, bir çok toplantıya KKTC bayrağıyla katılım gösterildiğini kaydetti.
Görevlerinin devleti güçlendirmek ve gelecek nesillere emanet etmek olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Dayanağımız ve varlığımız Türkiye’ye bağlıdır. Türkiye ile en üst düzeyde iyi ilişkiler geliştirdik. Eski imaj ortadan kalktı her düzeyde iyi ilişkiler sağladık” diye konuştu.
KKTC’ye gelen turist ve yolcu sayısının arttığını kaydeden Tatar, ülkeye daha nitelikli öğrenci gelmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti ve çift vize uygulamasının önemini anlattı.

 
Milletvekili Yasemin Öztürk Girne'de CHABAD’ı protesto etti
 
UBP Girne Milletvekili Dr.Hasan Küçük Yazdı : Kimin için insan hakları?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekili Yasemin Öztürk Girne'de CHABAD’ı protesto etti
UBP Milletvekili Yasemin Öztürk ve bir grup vatandaş, CHABAD’ın KKTC’deki ...
TC Adalet Bakanı Tunç'dan KKTC 'de Ziyaret ve İncelemeler
Türkiye Adaler Bakanı Yılnaz Tunc KKTC'de bir dizi ziyaret ve incelemelerde ...
Ertan Birinci’ye “Medyada Ömür Boyu Başarı” ödülü
Birinci Medya Kurumu Kurucu Başkanı Ertan Birinci’ye İstanbul’da düzenlenen ...
 
Meteoroloji Yağmur İçin Uyardı
Meteoroloji Dairesi, havanın perşembe ve Cuma günü yer yer sağanak yağmurlu ...
Prof. Dr. Ata Atun Yazdı : Özeleştiri Zamanı Geldi
KKTC Cumhurbaşkanı Politik Danışmanı,Kıbrıs İlim Üniversitesi Dekanı Prof.Dr. ...
Net Holding Yönetim Kurulu Üyesi Arar'dan İlginç Poker Turizmi Yaklaşımı
Merit Otellerinin yaptığı çalışmaların, KKTC turizminin tanıtımında önemli ...
 
Girne’de Şehir İçi Ağır Vasıta Trafik Kısıtlaması Pazartesi Başlıyor
Girne’de Semih Sancar Caddesi’nde pazartesi günü itibarı ile ağır vasıtalar ...
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Hükümeti UYARDI
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma ...
Şampiyon Melekler için “Adalete Işık Tut” yürüyüşü...
6 Şubat depreminde yerle bir olan, 35’i KKTC’den 72 kişinin hayatını kaybettiği ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva