kibbanner
  • Dolar
    32,2089
  • Euro
    34,7937
  • Altın
    2.417,060
  • Bist-100
    10.056,000
   
18/25 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Cumhurbaşkanı Akıncı Dentaş'ın Anma Töreninde konuştu 

Çeşitli etkinliklerle vefatının 8.yıl dönümünde törenlerle anılan kurucu cumhurbaşkanı için düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Akıncı bir konuşma yaptı

13.01.2020 - 22:17
Cumhurbaşkanı Akıncı Dentaş ın Anma Töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın merhum Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın 8. Ölüm Yıldönümü Anma Töreninde yaptığı konuşma şöyle:
“Bugün aramızdan ayrılışının 8. yılında saygı ile andığımız merhum Rauf Raif Denktaş çok çalkantılı bir dönemde Kıbrıs Türk halkına siyasal önderlik yapmış önemli bir kişiliktir.
Toplumların yaşamına yön veren liderler vardır. Bu liderleri yaşadıkları dönemin koşullarından ayrı olarak değerlendirmek mümkün değildir. Onların siyasetini ve kararlarını etkileyen içinden geçilmekte olan dönemin tarihsel koşullarıdır.
Rauf Denktaş o tarihsel koşulların belirleyici ihtiyaçlarına göre toplumuna hizmet amacıyla biçimlendirilmiş bir siyasetin uygulayıcısı oldu. Bu siyasetin temel niteliğini “Rumların Enosis hedeflerinin karşısında durmak ve bunun gerçekleşmemesi için içeride ve dışarıda bitmek bilmez bir enerji ile mücadele etmek” şeklinde özetleyebiliriz..
Kıbrıs Türk halkının bu adada varoluş mücadelesindeki en yakın yol arkadaşı Doktor Fazıl Küçük ile birlikte, öncelikle Türkiye’nin ilgisini Kıbrıs’a çekmek için olağanüstü bir çaba ortaya koydular. Temel amaçları Kıbrıslı Türklerin bu adada eşit bir toplum olarak varlığını sürdürmesi ve bir azınlık konumuna düşürülmesinin önlenmesiydi.
Ne mutlu ki, bu büyük mücadele sonuç vermiştir ve Kıbrıs Türk halkı bu topraklarda hiçbir zaman Rum Yönetiminin idaresinde bir azınlık olarak yaşamayacaktır.
Bu bir gerçek olmakla birlikte kuşkusuz yeterli değildir. 1960 yılında ortaklık devleti olarak kurulan devletin Rum tarafınca gasp edilerek Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası hukuk bağlamında statüsü olmayan bir konumda bırakılması, meşru olmadığı gibi adil de değildir.
Bu nedenle eşitliğimizden, özgürlüğümüzden ve güvenliğimizden taviz vermeden iki kurucu devletli, siyasal eşitliğe dayalı iki kesimli federal bir yapılanma için uğraşlarımızı sürdürmekteyiz. Hiç kimsenin bize haklarımızı altın tepside sunmayacağının bilincindeyiz. Meşru haklarımızı yine elbirliği ile bu kez diplomasi alanında mücadele ederek elde edeceğiz.
Eminim ki, Kıbrıs Türk halkı olarak, geçmişin birikimleriyle bugünün dinamizmini harmanlayarak bu adada hak ettiğimiz koşullarda yaşamayı başaracağız.
Zor koşullarda toplumumuza liderlik ve rehberlik etmiş Rauf Raif Denktaş’ın toplumsal mücadeledeki müstesna yeri unutulmayacaktır. Onu saygı ve rahmetle anıyoruz.Ruhu şad olsun.”

 
Denktaş ve Küçük İçin Özel Tören
 
Yağmur'a Hazır Olalım
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Denktaş ve Küçük İçin Özel Tören
Dr.Fazıl Küçük ve bir toplumu Devlet seviyesine çıkarttan,Dava adamı, ...
Ferhat Atik'e Bir Ödülde İngiltereden
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi ...
Vefatının 8.Yılında Rauf Denktaş'ı Dr. Nazmi Pınar Anlatacak
10 Ocak Cuma günü Antalya'da Türk Ocagi Derneği tarafından "Vefatının ...
 
Bakan Üstel :Hedefimiz Turizmde Devlet Politikası Oluşturmak
11 Ocak'da Başlayacak "Kuzey Kıbrıs Turizm Şurası" öncesi Turizm ve Çevre ...
Olumsuz Hava Şartları Eğitimi ve Sınavları Etkiliyor
KKTC’de aşırı yağışlar nedeniyle Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığına bağlı ...
Aşırı Yağış ve Sel Karayolu Ulaşımını Etkiliyor
KKTC'de sağanak yağmur ve olumsuz hava şartları Karayolu Ulaşımını etkiliyor ...
 
Cypfruvex valensiya, limon, yafa ve greyfrut alım fiyatlarını açıkladı
Cypfruvex, birinci sınıf paketleme kalitesinde Valensiya ürünü alım fiyatının ...
Meteoroloji Yağmur ve Fırtına Konusunda Uyardı
Meteoroloji Dairesi, sağanak yağışlar konusunda uyardı.
Bakan Üstel Girne Limanı Konusunda Açıklamada Bulundu
Bakan Üstel “turistlerin tarihi Girne Limanı’nın eski dönemlere ait toplumsal ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

Oğuzhan Hasipoğlu :Masadan Kaçmadık

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva