kibbanner
  • Dolar
    32,4843
  • Euro
    34,9549
  • Altın
    2.438,920
  • Bist-100
    9.717,000
   
22/27 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

Belgesel Film Festivali DAÜ’de 

Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali DAÜ İletişim Fakültesi’nde yapılıyor

4.10.2017 - 14:53
Belgesel Film Festivali DAÜ’de

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun organize ettiği ve çeşitli devlet kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile iş dünyasının desteklediği Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının KKTC gösterimleri Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi’nde yapılıyor.
 
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, proje ortakları arasında KKTC’den Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Güzelyurt Belediyesi ve Beyarmudu Belediyesi’nin bulunduğu festivalde, Danışma Kurulu Üyeliğini DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam üstleniyor.
 
Yarışmada profesyonel kategoride ve öğrenci kategorisinde dereceye giren filmlerin DAÜ’deki gösterimleri 6 Ekim 2017 Cuma günü İletişim Fakültesi Salonu’nda “Gazimağusa Seçkileri” adı ile gerçekleştirilecek. Gösterimlerden önce saat 10:00’da DAÜ İletişim Fakültesi öğrencilerinin eserlerinden oluşan “Gazimağusa” konulu fotoğraf sergisi açılışı ve plaket töreni yapılacak.
 
Ardından saat 11:00’de moderatörlüğünü DAÜ İletişim Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Pembe Tölük’ün yapacağı, Yrd. Doç. Dr. Pembe Behçetoğulları, Yrd. Doç. Dr. Yetin Arslan ve Araştırma Görevlisi Mert Yusuf Özlük’ün konuşmacı olarak katılacağı belgesel ve sinema konulu panel gerçekleştirilecek.
 
MAĞUSA BELGESELİ İLK KEZ İZLEYİCİ KARŞISINA ÇIKIYOR
Panelin ardından DAÜ İletişim Fakültesi Araştırma Görevlisi Mert Yusuf Özlük’ün yönetmenliğini yaptığı, yönetmen yardımcılığını ise DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Engin Aluç’un üstlendiği Mağusa Belgeseli, ilk kez izleyici ile buluşacak. Mağusa Belgeseli’nin gösteriminin ardından yönetmenle söyleşi gerçekleşecek ve daha sonra 2. Türk Dünyası Belgesel Film Yarışması’nda dereceye giren 3 belgeselin ve finalist 2 belgeselin gösterimleri yapılacak.
 
ÖDÜLLÜ BELGESELLER VE FİNALİSTLER İZLEYİCİ KARŞISINDA
“Mağusa Seçkileri” adı altında gösterime girecek olan ve festivalde dereceye giren filmler şöyle: “Profesyonel Kategori’de en iyi belgesel ödülüne layık görülen ‘Blank Sheet’ adlı Türkmenistan yapımı belgeselin yönetmeni Aina Meredova, Öğrenci Kategorisi’nde en iyi belgesel ödülüne layık görülen Kırgızistan yapımı ‘Oymok’ adlı belgeselin yönetmeni Kaseit Kubaniçbek, Prof. Tevfik İsmailov özel ödülüne layık görülen Başkurdistan yapımı ‘7 Maidens Theatre’ adlı belgeselin yönetmeni Kirsten Gainet, finalistlerden Kazakistan yapımı “The Way” adlı belgeselin yönetmenleri Eugene Lumpov ve Alexandra Lumpova, Gümüşhane Üniversitesi yapımı “Kırmızı” adlı belgeselin yönetmeni ise Abdurrahman Demir”
 
GÖSTERİMLER DEVAM EDECEK
Diğer gösterim tarihleri ve yerleri ise şöyle: 13-14 Ekim tarihlerinde Bakü Devlet Üniversitesi, 19-20 Ekim tarihlerinde Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde, 26-27 Ekim tarihlerinde Kazakistan Al Farabi Üniversitesi’nde, 30-31 Ekim tarihlerinde Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde ve son olarak 6-7 Kasım tarihlerinde Saraybosna Üniversitesi’nde gösterimler yapılacak.

 
Ayhatun Ateşin Ödül Aldı
 
4'üncü Verigo Festivali Kortejle Başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tuncer Ertuğrul’dan Çifte Sergi
Ressam Tuncer Ertuğrul, Girne'nin ardından Lefkoşa’da da sergi açacak
Yaz Dönemi Kursları Sergisi Açıldı
LTB-EMAA ortaklığındaki düzenlenen yaz dönemi kursları sergisi açıldı
LBO Halk Müziği Konseri Verdi
LBO Halk Müziği Korosu, 2017-2018 dönemine verdiği konserle başladı
 
KKTC'li Sanatçılar Londra'da Perde Açmak İstiyor
Kıbrıslı Türk sanatçılar, çalışmalarının sergilenmesi için Londra’ya gitti
KKTC’de Japonya Rüzgarı
Japon Seramik Sanatçısı Kusakabe'nin sergisi Lefkoşa’da açıldı
Girne Sanat Galerisine Kavuşuyor
Sanat Galerisine dönüştürülen binada, sanatçılarla toplantı düzenlendi
 
Emir Ali Başar'ın Kitabı Yayımlandı
Emir Ali Başar, yaşamının önemli kesitlerini Anılarım isimli kitapta topladı
"Kozanın Mucizesi" Budapeşte'de Sergilendi
Kıbrıs Türk işlemelerinden örnekler sunan eserler, Budapeşte’de sergilendi
Perdeler Sizin İçin Açılıyor!
Baraka Tiyatro Ekibi, tiyatroya ilgi duyanları bekliyor
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

Milli iradenin simgesi TBMM 104 yıl Yaşında

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva