kibbanner
  • Dolar
    32,3279
  • Euro
    35,0469
  • Altın
    2.282,880
  • Bist-100
    8,984
   
15/20 °C

Parçalı Bulutlu
   
HABER GUNDEM NE VAR? NE YOK? KESFET YASAM KUZEY KIBRIS REHBERI FOTOĞRAFLAR VİDEOLAR

1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı Coşkuyla Kutlanıyor 

​Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 46’ncı, efsanevi Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 64’üncü ve Kıbrıs’ın fethinin 451’inci yıl dönümü nedeniyle , 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı çoşkuyla kutlanıyor

31.07.2022 - 23:42
1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı  Coşkuyla  Kutlanıyor


Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, çarşamba günü başlayan kutlama etkinlikleri yarına kadar sürecek. Bu kapsamda, KKTC genelindeki tüm şehitlikler halkın ziyaretlerine açık olacak.
-Mukavemet Yol Koşusu
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Karargâhı- Boğazköy’den 1 ağustos pazartesi günü  saat 07.00’de başlayacak 16 kilometrelik Mukavemet Yol Koşusu, TMT Mücahitler Derneği önünde tamamlanacak. Dereceye giren sporculara ödülleri TMT Mücahitler Derneği’nde saat 10.15’te verilecek.
-Atatürk anıtlarına çelenk konulacak
Kutlama etkinlikleri kapsamında saat 09.30’da Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk anıtlarında, saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda, saat 12.00’de Cumhuriyet Parkı Anıtı’nda çelenk sunma törenleri icra edilecek.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Boğazköy’de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı karargâh bahçesinde ise saat 19.30’da Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümü resepsiyonu düzenlenecek.
KÖSEOĞLU'DAN MESAJ 
Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Köseoğlu, yayımladığı mesajla 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutladı.
KHK’dan yapılan açıklamaya göre, KHK Başkanı Ömer Köseoğlu mesajında, 1 Ağustos’un Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesindeki önemine vurgu yaptı.
Köseoğlu, “Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 64’üncü, Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 451’inci ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 46’ıncı kuruluş yıldönümü olan 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı şahsım ve kurumum adına kutlarım” ifadelerine yer verdi.
BAKAN ÖZTÜRKLER'DEN MESAJ
İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, yayımladığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı mesajında, Kıbrıs Türk halkının karakteri güçlü, özgürlüğüne düşkün bir halk olduğunu ifade etti.
Öztürkler mesajında, “Kıbrıs Türkü, 451 yıl önce Anadolu’dan kültürü, maneviyatı ve kendine özgü kimliği ile geldiği Kıbrıs’ta Türk varlığının kök salması, yaşatılması ve buraların vatan toprağı olarak kalması uğruna tarihte emsaline az rastlanan bir varoluş mücadelesi vermiştir” dedi.
Kıbrıs Türkü güçlü karaktere sahip, özgürlüğüne düşkün, mukavemetçi bir halk olduğunu kaydeden Öztürkler şöyle devam etti:
“Tarih boyunca adadaki varlığımıza yönelik çeşitli dönemlerde çok ciddi saldırılar olmuştur. Kıbrıs Türkü, kendi kimliği, maneviyatı ve kültürü ile bu topraklarda var olmayı başarmış, gelecek kuşakların istikbali, güvenliği ve özgürlüğü adına her zaman güçlü bir direniş göstermiş, adadaki Türk varlığına yönelik her türlü saldırıyı püskürtmeyi başarmıştır.
Kıbrıs Türkü’nü varlık mücadelesinde ne İngiliz Sömürge politikaları ne de boş hayallerle adadaki Türk varlığını yok sayan Enosis sevdalıları mağlup edememiştir. İngiliz Sömürge İdaresi döneminde tüm baskılara rağmen cesurca evlatları için öne atılıp, Kıbrıs Türkü’nün hak ve hukukunu savunan münevverlerimizin açtığı mücadele bayrağı hiçbir zaman yere düşürülmemiştir” .
Kıbrıs Türk Halkının 1950’lerde can ve mal güvenliğini tehdit eden Enosisçi zihniyete karşı mücahidin yüreği ile kurduğu Türk Mukavemet Teşkilatı’nın güçlü direnişi ve ortaya konan mücadele ruhu sayesinde bu topraklarda eşit, egemen iki halk olarak yer aldığını kaydeden Öztürkler, Gelecek nesillerin, bu topraklarda hür ve güven içinde yaşamaları için canlarını feda eden toplumsal direnişimizin sönmeyen ışıkları şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın tüm personeline esenlikler diliyorum” dedi.
BBAŞKAN ÖZÇINAR'DAN MESAJ 
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği ve Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1 Ağustos tarihinin Kıbrıs Türk Halkının eşit, özgür ve güven içinde yaşamak için verdiği çetin mücadeleyi ve varlığı ile ilgili ortaya koyduğu direnişi simgeleyen çok özel bir gün olduğunu kaydetti.
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’nden yapılan açıklamaya göre Özçınar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 46’ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 64’üncü ve Kıbrıs’ın Osmanlı Devleti tarafından fethinin 451’inci yıl dönümünü kutladı.
“Bu üç önemli yıl dönümünü kutlamanın büyük heyecan coşkusu içerisindeyiz” diyen Özçınar, 1 Ağustos tarihinin Kıbrıs Türk Halkının eşit, özgür ve güven içinde yaşamak için verdiği çetin mücadeleyi ve varlığı ile ilgili ortaya koyduğu direnişi simgeleyen çok özel bir gün olduğunu vurguladı.
Özçınar mesajında, “Kıbrıs Türk halkının, bu topraklarda özgürce, eşitlik ve güven içinde yaşaması için verilen mücadeleyi en kalbi duygularımla selamlar, canlarını feda ederek bizleri bugünlere ulaştıran aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm mücahit ve gazilerimize ise şükran ve saygılarımı sunarım. Kıbrıs Türkü’nün her zaman yanında olan Anavatan Türkiye’ye, tüm TSK ve GKK mensuplarına teşekkür eder, halkımızın ‘1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı kutlarım” ifadelerine yer verdi.
MİLLETVEKİLİ AKPINAR'DAN MESAJ 
Demokrat Parti (DP) Girne Milletvekili Serhat Akpınar, 1992 yılında kurulan Demokrat Parti’nin 30’uncu yıl dönemi dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Demokrat Parti’nin 30 yıllık birikimi ile aydınlık bir geleceğe yürüyoruz” dedi.
DP Milletvekili Serhat Akpınar yaptığı yazılı açıklamada, Demokrat Parti’nin 30 yaşında olduğunu belirterek, “Kurucu Cumhurbaşkanımız, Liderimiz ve Öderimiz Merhum Rauf Raif Denktaş’ın ilkeleri ve düşünceleri ile, Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile olan bağımızın koruyucusu, yürütücüsü ve savunucusu olan Demokrat Parti’nin, 30 yıllık birikimi ile aydınlık bir geleceğe yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Demokrat Parti’nin yenilikçi duruşu ve geleceğe ışık tutan vizyonu ile “Tek Gailemiz Kıbrıs Türkü; Tek Gailemiz Kıbrıs Türkü’nün geleceği” demeye ve Kıbrıs sorununa adil, iki devletli bir çözüm ve yeni dünya vizyonu çerçevesinde Türkiye Cumhuriyeti ile yürümeye devam edeceğini söyleyen Akpınar, DP’nin bir parçası olmaktan duyduğu gururu dile getirdi.
BAKAN ŞAN'DAN  MESAJ 
Maliye Bakanı Alişan Şan, Toplumsal Direniş Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı'nın, Kıbrıs Türk Halkı’nın adadaki varlığı için vermiş olduğu çetin mücadelenin önemli bir dönüm noktasını temsil ettiğini kaydetti.
Alişan Şan, mesajında, Ağustos’un, farklı dönemlerde Kıbrıs Türk Halkı’nın kaderini tayin eden önemli bir gün, Kıbrıs Türk Halkı’nın adadaki varlığı için vermiş olduğu çetin mücadelenin önemli dönüm noktalarını temsil ettiğini kaydetti.
Şan şöyle devam etti:
“Kıbrıs'ın Türkler tarafından fethini kutladığımız bugün, aynı zamanda kahraman Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesinin temeli olan Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümlerini de büyük bir gururla kutluyoruz.. Kıbrıs Türk tarihinde, bizler için her biri ayrı ayrı önem taşıyan üç yıldönümünün aynı günde kutlandığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramını idrak etmenin coşku ve gururunu yaşarken, bu vesile ile verilen varoluş mücadelemizde, toprakları vatan yapan tüm Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan Mücahit ve Gazilerimize, Anavatan Türkiye’ye, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına saygı ve şükranlarımı sunuyorum. 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramımız kutlu olsun."
BAKAN ATAOĞLUDAN MESAJ 
Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Ataoğlu, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Ataoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kıbrıs Türk halkının onurlu günlerinden biri ‘1 Ağustos Toplumsal Direniş’imizin bayramı. 1571 yılında atalarımızın Kıbrıs’ı fethetmesi, 1958 yılında Türk Mukavemet Teşkilatı'nın kuruluşu ve 1976 yılında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluşu ile birlikte bu güne kadar gelen özgürlük. Kıbrıs Türk halkının geçmişte yaşadığı tüm zorluklara rağmen, verilen onurlu mücadeleden sonra geleceğe bırakılan özgür, eşitlik temelinde, güvenli ve mutlu bir yaşam.
Kıbrıs Türkü, tarih boyunca en zorlu dönemeçlerde her zaman birlik olmuş, dayanışmayı başarmış, onurlu ve mücadeleci bir halk olmuştur. Kıbrıs Türkü, kimliğiyle, kültürüyle bu topraklarda varlığını korumak için 451 yıldır onurlu bir mücadele vermektedir. Her zorluğun altından kalkan halkımız, inanıyorum ki içinde bulunduğumuz bu zor günleri de el birliği ile çalışarak ve dayanışmayı daha da ortaya koyarak güzel günlere kavuşacaktır. Toplumsal birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeden çalışmaya devam etmeliyiz.
Bu duygularla birlikte 1571’den beri süre gelen zamanda onurlu mücadele veren, kahramanlarımıza sonsuz şükranlarımı sunarken, TMT’mizin 64’üncü ve GKK’mızın 46’ncı kuruluş yıldönümlerini kutluyorum. Birlik ve beraberliğimizi hiç kaybetmeyelim.”
YÖDAK BAŞKANI AVCIDAN MESAJ 
Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Turgay Avcı, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
YÖDAK Başkanı Turgay Avcı, “Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 451’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşunun 64’üncü ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 46’ncı kuruluş yıl dönümlerini kapsamında 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramını kutluyorum” diyerek, Toplumsal Direniş Bayramına vesile olan 3 olgunun da Kıbrıslı Türklerin ada içerisindeki varlığının en önemli kilometre taşlarını oluşturduğu düşüncesini ortaya koydu.
Avcı mesajında, “Geçmiş karanlık yıllarda Türk Mukavemet Teşkilatımızın vermiş olduğu mücadele ve bu uğurda canlarını feda eden şehitlerimizin fedakarlıkları ile bugün kurumları ile dimdik ayakta olan bir devlet sahibi olduğumuz unutulmamalıdır. TMT’nin verdiği mücadele sonrası onun misyonunu devralan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığımızın modern ve güçlü ordusunun barış, güvenlik ve huzurumuzun en büyük teminatı olduğu bir gerçektir. Bu duygu ve düşünceler ile tüm halkımızın Toplumsal Direniş Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
 

 
İşte PCR ve antijen test merkezleri çalışma saatleri
 
Hatay Deniz Otobüsü’nün Gazimağusa seferleri başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversite Adayları Girne'' Amerikan’lı Olmak '' Farkı Fırsatını Kaçırmayın
37 Yıllık akademik bilgi birikimi ve deneyimi ile, Kıbrıs’ın ilk ve köklü ...
GAÜ Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Acar'dan sağlıklı yaşamın altın kuralları
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tıp Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Hasan ...
Doç. Dr. Psikanalist,Psikoterapist Hipnoter Aysin Sinal'dan Ailelere Önemli Tavsiye
KKTC'de GAÜ Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Aysin Sinal,günümüzün ...
 
Girne Amerikan Üniversitesiden Uluslararası Teşekkür ve Takdir Çalıştayı
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) dünyanın her yerinden gelen temsilcilerini ...
GAÜ'de 36.Dönem Mezuniyet Töreni Coşkusu
KKTC'nin en seçkin Üniversiteleriden Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ...
GAÜ Öğr.Gör. Yörük'den Ergenlik Psikolojisi Hakkında Açıklama
GAÜ Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ,Klinik Psikolog Baht Berrak Yörük, ...
 
GAÜ'den ihtiyaç sahiplerine destek sürüyor
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kanser Hastalarına Yardım Derneği iş ...
GAÜ 'nün Büyük Fırsatı Son Başvuru Tarihi 3 Haziran
GAÜ yükseköğretimde KKTC Vatandaşları ve KKTC Liselerinden mezun öğrencilere ...
GAÜ İlklere imza atmaya Azerbaycan'da devam etti
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 26-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Azerbaycan’da düzenlenen ...
 
 
  GÜNÜN MANŞETLERİ
CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

CTP Başkanı Erhürman'dan Gelecek Uyarısı

  ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
KKTC TURİZM

KKTC TURİZM

  ÇOK YORUMLANANLAR
  FACEBOOK
  TWITTER
 
 
Ana Sayfa Haber Gündem Ne Var? Ne Yok? Keşfet Yaşam Kuzey Kıbrıs Rehberi
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva